Moooorning!

08:30 steg jag upp, dottern likaså. Vi kokade gröt, ägg och kaffe. Skärde melon och sen gick vi för att väcka far i huset. Nu är alla tre mätta och belåtna, klockan är bara tio men det känns lite som om vi har varit upp i en halv evighet.

Vi ska strax (eller någon gång snart) styra kosan till Oravais för att låna släpvagn och få bort det sista ur lägenheten och det sista hit. Vilken tur att vädret är SÅ mycket bättre än igår, lite mer körvänligt väder har vi med andra ord. Vilken lättnad jag känner av att vi har makaronilåda som snabbt kan värmas upp idag, jag får checka av matlagningen idag, skönt.


Tulpaner

Jag vill ha tulpaner (eller liljor) i varje rum. En på köksbordet, två vid fönstren i vardagsrummet, en i köket och två i sovrummet.


Äta gör man vid matbordet

Vi har inlett en regel här hemma där man inte får äta eller dricka någonstans än vid matbordet. Men när ungen sover så fuskar vi föräldrar lite. Lyx säger jag.


JHL

I och med flytten blev jag tvungen att sortera genom tiotusen ton med papper. Till min förvåning hittade jag en brevbok från 2008 av mig, min syster och bäste vän. Dog lite, av saknad och skratt. Jag saknar förr i tiden när vi gungade i timtals, sjöng oss hesa, tryckte i oss allt för många glass och käkade godis tills vi mådde dåligt. Måste ta en reunion ASAP! JHL - de oslagbara, fniss.


Loving life.

Livet utan internet är så skön! Vi hinner med så mycket och familje Qtime har vi HELA TIDEN (!!) Älskar't. Tobbe åkte iväg idag strax efter att vi hade kommit hem för att fixa internet och där sa de att det tar ca 1 vecka så vi har med andra ord ett par till dagar med familje Qtime i högsta möjliga grad, wiihoo.

Sen har min man fått fnatt. Han som annars hatar att diska (totalvägrar att diska) har idag börjat diska. Sjukt. Men så otroligt uppskattad. Älskar min familj så mycket att jag går på högvarv. I skrivandens stund nattar jag ungen som skrämde skiten (nästan) ur mig förr ikväll när vi fikade. Tydligen såg hade hon sett en gubbe som hon blev rädd för. Annars vet jag att jag har några kommentarer att svara på men det gör jag när vi får internet hit hem, känns inte så där jätte kul att göra sånt via telefon. Bara så att ni vet.




Spelnörd

Kan inte riktigt förstå hur det kommer sig att alla mina nära och kära är på något sätt spelnördar. Mamma är så drabbad av fruit ninja, Pappa likaså. Även mina två systrar och lillebror han är nästan lika spelnörd som Tobbe. Jag däremot kan sitta och spela Bejeweled Blitz en hel kväll. Jo, spelnördar.


A cup of coffee

Avnjuter en stor kopp kaffe hemma hos mamsen och laddar batterierna för att orka traska iväg till our old place för att städa. Mamma städar även sitt hus idag så jag skulle egentligen hur bra som helst kunna säga åt henne att hon får nog fara till lägenheten och fortsätta där när hon en gång håller på! Nånej!

Har inte riktigt bestämt mig om jag ska få undan skitjobbet nu eller efter lunchen.. Suck.. Hade helst av allt velat trolla bort allt så att jag slipper det. Men! Hör och häpna, jag steg up 6:00 på min lediga dag, sjukt.


Söndagsmys

Qtime med hjärtat.


The iPhone people!

Mamma har skaffat en iPhone, jag älskar't! Nu kan jag skicka med henne 24/7 och ringa gratis via viber. I'm loving it!


I Jakobstad

Jag steg upp 7:30 imorse och var pigg som en mört, men det var inte så värst konstigt när jag redan låg och snarkade i sängen 21:30 igår kväll. Nu är så gott som allt flyttad till vårt nya hem, några små saker har vi kvar ännu men det tar vi imorgon när jag far dit för att grundstäda lägenheten från topp till tå.

I skrivandes stund har vi Tobbes syster aka Yasmines faster även kallad Therese över på kaffe. Tobbe visar sina guitar hero skills och Yasmine är överexalterad och vill läsa med sin faster och även visa sin nya lekrum. Kul!



Vi ska flytta!

På Lördag packar vi ihop våra liv i lådor och flyttar ca 50 kilometer bort, Jakobstad it is. Voj sedan vad ledsen jag är över det men 1 år går fort, hoppas vi på iallafall! Annika, nu måste vi boka in playdates (!!) Finns det även andra mammor som är bosatta i Jakobstads trakten och vill träffa ska ni också hojta till! Jag har även paxat gästrummet hemma hos min moster för övernattning när vi känner för det, kommer att sakna att kunna gå till mammas på fem röda. Buuhuu.

Hyresvärden är så rolig snäll
och en gammal tant tyckte att det var på tiden att det kom en liten unge i huset och en blivande elmontör. Jag kommer att bo i vår badkar, bara så att ni vet. Men det jag längtar mest till är att få inreda hemmet i lantligt stil och sedan få ta ut sovmorgon riktigt på riktigt när vi har det! Och kunna gå ner till min väns föräldrars resto (restaurang) på fem röda, även till bio och Halpa Halli. Sedan i April kommer vi så småningom att även ha en hiss i huset, kul! Nå, kanske vi ändå överlever med att bo i Jeppis. Höhö.

Jeffrey Campbell

Världens bekvämaste skor!


Birdy

Dottern hade lagat en fin fågel på dagis idag, mitt hjärta smälter som vanligt. Älskade duktiga unge!


Måste nog boka en tid.

Jag är så tatuerings sugen. Det har jag varit en bra tid nu så kanske det är dags att boka in en tid och få min fjärde tatuering på plats. För ett par veckor sedan lagade gubben sin andra tatuering och Yasmine fick förstås vara med och titta. Ungen blev lite överexalterad och ville ha en hon själv också. Såklart fick hon en. Låtsas då förstås men oj vad glad och nöjd hon blev! Jag lää-ängtar tills nästa gång jag får sitta och bli tatuerad , wiihuu.


Badass mama

Jag är badass flickvän som har laddat ner blogg.se's app på Tobbes telefon, fniss. Anyway, ikväll har ungen och jag haft Qtime medan far i huset har varit och spelat ishockey, som han gör varje måndag. I princip varje dag rättare sagt. Nå, vi gjorde inget speciellt utan kramades och hade mysigt tillsammans hon och jag. Strax före hon gick och sov agerade jag frissa och klippte pannluggen på ungen. HAHA! Måste visa er hur det blev, imorgon då så stay tuned!

Ni får så länge en bild på mina hjärtan, far och dotter myser på soffan, nördar lite NHL!


Home sweet home

Mina hjärtan har kommit hem, allt är frid och fröjd. Ungen är supertrött och gnäller lite men det är helt okej. Nu ska det nattas, kramas och pussas. Fredagsmys it is!


Fairytale maxi dress


Söker inspo. Så taggad!

Antidote



Känner mig väldigt all by myself. Mina hjärtan har inte kommit hem ännu, buuhuu. Tur nu det att jag har Swedish House Mafia som håller mig sällskap så länge.

Jenkkis long fresh gum

När hjärtat har tagit med sig ungen för att skrinna/åka pulka så är jag hemma hos mammas och laddar batterierna.

Sitter och testa det "nya" tuggummit, iallafall förpackningen är ny. Nå den får iallafall 4 mamisar av 5.



Och en till


This one's for you cindy!


ABI ABI ABI, eller så int.

Är lite heartbroken. Jag vill också abba på och hejja lite. Vi talar om vita mössan nu, även kallad studenten. Men voj vad stolt jag är över den delen av mina fina vänner som får abba och hejja imorgon! Hade gärna varit en av dem.


Alla Hjärtans Dag

Kan ju inte glömma att önska er en glad vändag. Även om den slutar om ett par timmar. Hoppas ni har fått många kramar och pussar av nära och kära.


Mama is sick

Trotsade illamående och allt crap och bakade kladdkake muffins åt min hjärtan. De slukade upp allt och tackade för sig. Vi har haft en vanlig myskväll. Alla hjärtans dag är så överskattad med alla sina måsten. Man ska ju vara kärleksfull 365 dagar om året och inte bara en, tycker jag.

Gårdagen spenderades i sovrummet, mörkt och tyst. Mama was dead, typ. Tacka vetja gubben som tog med ungen ut och lekte. Märkte inte alls något när de kom hem förrän ungen hoppade upp på sängen och sov bredvid mig. Idag har jag mått skit som ni redan har läst, fortsätter i samma stil så jag tackar för mig och pussar på mina hjärtan. Måste. Bli. Frisk.


Till världens bästa vän

It's a special day today. En av mina allra allra bästa vänner fyller år. Hurra för Josefine på hennes 18års dag! Som hon har längtat, som vi alla har längtat till.

Hoppas du får en minnesvärd och bästa tänkbara födelsedagen ever! (Festa lugnt ;))


Sjukt störd!

Störd! Aldrig har jag varit med om att det tar ca 1h (okej, 45 minuter) att koka kaffe. Aldrig! Det finns 2 förklarningar till att det kan ta så länge.

1. Kaffekokarn måste vara den dåligaste kaffekokarn i världen.
2. Personen/personerna som kokar är pantad i huvudet, nothing in the brain whatsoever.

Men alltså, jag känner mig så här nu: (om allting.)


Hon är så bäst, min dotter.


Denna kväll

Yasmine har spenderat kvällen hos sin farmors, Tobbe har varit på ishockey samt åkt en vända till sin far efter sin lilla syster medan jag har fått ensamtid med mina systrar, som verkligen uppskattades! Kan inte minnas senaste gången vi var tillsammans bara vi tre. Jag har som alla de senaste kvällarna lirat Guitar Hero och som alla de andra kvällarna så har Tobbe tagit över och jag hamnat här.

Brändö



Jag är lite badass och snattar bilderna från Janinas blogg. Well, som ni ser på bilderna kan ni ju gissa var och vad vi har gjort ikväll. Besökt brändö familjen, även kallad Janina, Daniel, Nicolina och Joline. Medan flickorna lekte och våra män lirade Guitar Hero passade vi på att catcha upp lite och annars bara njöt av varandras sällskap. Fy farao vad ledsamt att vi bor så långt ifrån varandra och att inom en månad kommer kilometrarna att dubblas upp. Buuhuu, hade gärna bott grannar!

Nå, vi lovade varandra att det inte skulle ta så länge tills nästa gång vi ses och det ska det inte heller göra!! Nu i skrivandens stund sitter jag och väntar på att min man ska komma hem så att jag kan hoppa i en varm dusch och stå där hur länge som helst utan att behöva oroa mig om Yasmine helt plötsligt vaknar av en madröm eller något. Annars gick skolan helt bra idag, förstås deppade jag i vårt klassrum imorse men det gick över efter ett par timmar. Sedan blev jag bara ledsen, så ledsen att jag började gråta som ett litet barn i bilen påväg hem. Men det gick också över, som tur var. Nu är jag bara glad över att jag har fått träffa min bästa vän och kvällen har varit bäst.

Snyft

Jag är uppe med tuppen, Yasmine är påväg till sin farmors och vi ska strax hoppa in i bilen och brumma iväg till skolan, på en Lördag. Jag är trött och deppad. Buuhuuu... Orka klä upp sig för öppet hus liksom, har på mig världens mysigaste och varmaste tröja (som är lilla systers, muhaha) och ett par skinny jeans, skorna får låtsas ge outfiten en liten glans. Hår och smink får jag deala med i klassens omklädningsrum. Orka. Göra. Det. Hemma.

Haha, jag är inte bitter. Kanske piiku lite.

Ingen riktig storbloggare här inte.

Vi lever ännu, trots kölden. Still going strong som man brukar säga. Vi har bara SÅ mycket att göra och dagarna är inte så där jätte långa att jag hinner ägna någon tid åt bloggen. Men nu har jag lite tid över. Gubben lirar Guitar Hero, det har även jag gjort. Men före allt det har vi varit på skilda håll. Jag och dottern packade väskan och åkte hem till min mormor och morfars. Morfar var hemkommen från sjukhus (efter sin andra (!) diskbråck operation) men som tur var han mycket piggare denna gång. Och gubben, han trostade kölden och for på lite ishockey.

Imorgon är det skoldag
, på en lördag. Buäh, trött mama vill ha sovmorgon. Men väckning 06:00 sharp. Sen har jag även så där smått planerat att vi ska åka iväg till Janinas och hennes familj om det inte kommer något i vägen, vilket jag inte hoppas. Det enda jag kommer på är att Janina kanske inte har tid med oss eller att bilen inte vill starta.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus