Lördag it is!

Sen har jag även förstått hur hjärtlösa människor kan vara, fy farao vad ont det gör och jag är ledsen. Vill gräva ner mig eller helst slänga några människor i soptunnan. Tipp tapp, jag har en underbar unge, väldigt fin flicka den här lilla två åringen som har vänt upp och ner på mitt liv.

Vi har redan börjat bråka, haha. Voj fy vad jag längtaR tills den dagen hon är 14 hahaha. Längtar! Nånej, vi tar en dag i taget och kramar sönder varandra. Well, vi kan lägga ett punkt för denna helg som för all sin del har sugit så innuti helvete men mina ögon är så klara just nu. Kan. Inte. Sova.

Sen skulle jag kunna skriva en hel bok om mitt liv och allt jag går igenom, och allt skit jag får ta. Haha, alltså jag sitter och skrattar denna lördagskväll, riktigt på kvällskvisten för att jag är glad över min familj, mina fina nära och kära. Och mina fina fina JÄTTE fina vänner.

Smiley mood

Så här har jag känt mig idag:
:/
:(
:'(
:')
:)
:(
:'(
:(
:|
och nu känner jag mig okej.

Vill ni det?

Vill ni se något riktigt fint? Vill ni det? Vill ni? Jo, det vill ni! Klickeliklick.


Vilken chock!

Att klicka sig in på blogg.se's sida och se detta:


Aktiva

Man kan inte alltid vara aktiv på timmarna!




Time flies by.

Dagen har bestått av skratt, planering av bröllop, konstruering av mönster och sen lite mer planering. Kom hem för 44 minuter sedan till ett halft städat lägenhet, ny möblerad vardagsrum och glad unge, glad pojkvän, en mycket fin avslutning på dagen. Imorgon slutar jag "tidigt" så då är det min tur att städa, i köket och wc:n- kan ju inte bli allt för bortskämd med en fin pojkvän som städar allt!

Det känns otroligt skönt att ha hem hjärtat på heltid, säkerligen det bästa som kunde hända oss. Det känns så mycket bättre nu när han tar någon "ledig" dag och far ut med sina kompisar/tar egentid, vi ser ju varandra och umgås varje dag så man känner liksom inte samma måsten av att måste vara tillsammans så mycket vi hinner, if you know what i mean. Jag vet inte vad vi gör men dagarna går fort förbi och plötsligt har det gått måå-ååå-åånga dagar sedan vi senast träffade Yasmines mor-far-/föräldrar.


Vi avslutar inlägget med ännu en till crappy webcam bild. Men här har ni ett stycke mor och dotter ♥


The other way around

Yasmine var lättväckt idag. Jag behövde bara lägga på lampan så satt hon sig upp och började prata och skratta medan hennes pappa aldrig ville stiga upp.

Men nu så! Nu är alla uppe, redo för måndag och allt vad det innebär!


Man märker att man är tillbaka i skolan

När Josefine tar telefonen och fotar Cindy som solar/värmer sig med lampor. Och man märker det först 4 dagar senare.

It's good to be back.




He is a she

Jag trodde med 100 procent att Tobbe var en kille/man/pojke whatever från topp till tå. Ända tills han kommer hem med glittriga naglar.

Att skylla på alkoholen kan man inte. Kanske det är en wake up call för att hans manhood sakta förvandlas till girly girl.. Eller så har han bara lättroade vänner.

Själv föreslog jag att han nästa gång kan komma hem med smink på anisktet och miniskirt.

Njöö! Jag lägger tummen ner för detta. Jag är sorligt nog en av dem som inte vill se gubben sin nära smink och tjej saker. Blir ju liksom inte längre attraherad av honom (eller va man nu ska säga) längre. :( plus en sad gubbe för att visa att jag är sad över detta.

Något jag är glad över är att jag firade in det nya året för andra gången i år med god mat och fin sällskap! Gottade sönder mig själv och fick kaatching i plåmsan. Och som alla (nästan) de myndiga har jag även varit och röstat i presidentvalet idag.

Kort sammanfattning: Helgen har varit bra. Inget att klaga över. Nå om det nu ska klagas hade jag önskat att vi hade t.ex umgåtts lite med ms Jay och hennes fina familj. Men om inte, så ja, helgen har varit suuuuper FAB! Over and Out, time for beauty sleep.


Snaaark

Vi kom hem för tio minuter sen och i skrivandes stund ligger ungen och sover. Själv ska jag också göra det, har en äcklig huvudvärk och är en super slut mama just nu.

Eftersom ungen har trotsat sen vi steg upp imorse har jag fått använt reserv-energin, så det har som jag redan har nämt fått mig att vara slutare än slutast. En annan sak som inte gör något bättre är att gubben är borta så jag får liksom förbereda mig på att stiga upp inatt om ungen får för sig att vakna. Tur det att han kommer hem imorgon, för imorgon efter att ungen och jag har firat in det nya året får gubben sköta ungen tills natidags, vare sig han är super krabbis eller trött. Muhahaha.. Jag är elak.. Eller bara jätte trött.


Hej på er. Long time no speak.


Ni får en crappy bild. Men här har ni då en happy mama som strax ska ta ungen och trippa iväg till min mosters och hänga en stund före vi trippar hem tillbaks för natidags. Jag och Tobbe är bjudna på fest ikväll men eftersom mamma förbereder inför det asiatiska nyåret imorgon så tror jag inte att hon är fit for fight att Yasmine skulle komma och övernatta hos dem ikväll. Så det är bara gubben som attendar festen.

Böhh, super tråkigt att inte kunna träffa vännerna jag inte har träffat på väldigt länge men, I'll survive.


Världens duktigaste unge!

Yasmine är så lillgammal. Till exempel: Hon går efter papper och torkar snor som hänger på andra barn, har någon sagt åt t.ex Bryan att han ska sluta öppna kylskåpet och han ändå fortsätter går Yasmine dit och står och vaktar dörrna så att han inte får upp den, gråter någon unge går Yasmine och pajjar på huvudet.

Ikväll låg jag i soffan och skrattade högt när Yasmine sa: "Jag måste nog gå och skita" off she went och på wc:n satt hon, ropade och försökte ha en konversation med mig.

Sen att hon på något vis tror att man MÅSTE säga godnatt varje gång efter att ha sagt "jag älskar dig" är en annan femma.


Bläää

Jag är inne på dag 3 med min huvudvärk. Dag 2 med min mildare migrän. Jag är trött på att ha huvudvärk. Det är en sak att vara aptrött och inte orka upp till skolan och det är en helt annan sak att vara klarvaken 05:30 och ha ont överallt.

Jag ligger i sängen och försöker vila, utan framgång. NU är jag aptrött och vill hellre vara i skolan än att må sämst. Buuhuu, stackars jag!


Nåvoj då!

Ikväll vände hela nattandet-går-prima. Nu håller ungen på att somna riktigt påriktigt. Efter två timmar. Jo, shame on me för att ha låtit Yasmine vara upp längre än 21. Men nu sover hon och jag ska smaska på vitlöksbatonger, godis och saft because I'm hungry!


Att se positivt på livet

Jag vet hur det är att nå botten. Att känna sig misslyckad och oönskad. Att känna sig otillräcklig. Vad gör man för att orka en dag till?

Jag lät mig själv ta den tid jag behövde. Jag lät mig själv gråta och må sämst. Nu 8 månader senare känns det som om allt ordnar sig, och trots att jag har en ångest som följer mig varje dag, en oro över allt, så kan jag ändå glädjas åt min fina lilla familj. Att känna kärlek och känna mig älskad trots mina brister.

Jag har lärt mig att jag visst får vara glad och lycklig över min lilla familj. Vara stolt över det jag och Tobbe har skapat, även om vi varje dag får kämpa genom de allra dummaste rykten. Jag får vara lycklig.

Kanske vi inte varje helg har familjemys men oj vad vi kramas och visar varandra kärlek hela tiden. Klichén "it's the littlest things that make life big" stämmer till 100 procent.

Idag skulle jag vilja springa och krama alla nära och kära, så mycket kärlek känner jag just nu. Mama är hög på kärlek helt enkelt.

Jag tror att om alla bara öppnar sina ögon once in a while så kommer ni så som jag även att känna lyckoruset trippa runt i hela kroppen.

För visst är alla lyckliga lottade!


En fin lördag, so far.

Idag har jag och Yasmine varit ut länge och lekt i snön, så där jätte länge att jag till slut frös fötterna av mig. Sen har vi även varit hem hos mina föräldrar och min moster igen, träffat min mommo och moffa (som jag hoppades på) och hem med oss fick vi en påse med frukt åt ungen och godis åt mama herself.

Imorgon har jag lovat ungen att hon ska få fara hem till mina kusiners och leka med dem men först har jag planerat att stiga upp omänskligt tid för att vara Söndag, bara för att jag ska få städa i lugn och ro - med andra ord när alla andra sover ännu.

Annars då, jag sitter just nu och kan inte höra mina egna tankar eftersom ungen sitter och tjatar på att hon vill ha en yoghurt. Well too bad för henne att hon idag åt upp den sista, som även inte var hennes utan pappas. Note to mama, köpa mera yoghurt.

Fastlagsbulle

Jag fick min första fastlagsbulle idag. Mumma! Och imorgon har det lovats mera fastlagsbullar hemma hos min moster, älskar't.

Helst vill jag ha med mandelmassa i men alla andra vill hellre ha sylt och blabla så de brukar alltid få sin vilja fram. Men ikväll tog jag mina puppy eyes.. Eller jag frågade om hon någongång kunde laga med mandelmassa och visst kunde hon det. Längtar! Men nog funkar sylt också.. But I am still team mandelmassa, sådeså.


Middagsvila

Nu tänker jag ställa en fråga till mammor som har barn mellan 2-3 kanske också 4 års åldern. Sover era ungar middag?

Yasmine vilar minst 1 gång, ibland 2. Om vi skippar middagsvilan så kan vi glömma att hon sover för natten när hon lägger sig vid 20. Utan då vaknar hon 2 timmar senare och är pigg som en spigg. Låter vi henne sova middag så sover hon hela natten lång och är pigg och glad när hon ska stiga upp.


Frid och fröjd.

Det är en trött och hängig mamma som skriver ikväll. Vi har haft en annorlunda fredagsmys, på skilda håll. Inte mig emot. Det bjöds på massa gott hemma hos min moster och jag bjöd mig och dottern hem till mina föräldrars på lunch imorgon.

Känns skönt att slippa laga maten imorgon och få äta mammas mat är enligt oss FAB! Sen hoppas jag att vi hinner träffa min mormor och morfar för dem har jag lite drygt efter. Lördag kväll har vi inte hunnit planera in något, hoppas ju lite på något liknande familjemys, men det återstår att se.

Nu as we speak är det bara jag och dottern som är hemma. Tobbe åkte iväg till sin kusin för att spela NHL. Jag kan inget annat än att tycka att det är skönt att bara vara jag och Yasmine en stund, även om dottern i skrivandes stund sover. Sen när gubben kommer hem ska jag pussa på honom och kramas lite och säga hur tacksam jag är över att ha honom hemma nu, på heltid.

Sen måste jag passa på att skryta på honom lite. Min man, han har nog visat sitt vuxna jag och tagit en hel del ansvar på sistone. Gjort saker som jag har uppskattat och blivit väldans glad och tacksam över.

Allt är så frid och fröjd hemma hos oss nu och jag spricker snart av att vara så jädrans tacksam och glad!


Och det fortsätter


Danonino

From now on kommer daninino att vara en stor favorit här hemma. Älskar att det går att göra glass av yogurten åt Yasmine och självklart att ungen ger yogurten 10/10.


Såå trött!

Även om jag och dottern tog en powernap på ca 1h så är jag ändå så himla trött. Ungen fick vara uppe i 45 minuter längre än vanligt eftersom jag inte kunde bestämma om jag också skulle gå och sova på samma gång. Nåväl, dottern har sovit i 20 minuter nu och själv ska jag också gå och sova, för att slippa huvudvärken och tröttheten. Godnatt!


Daily update

Idag 07:20 befann jag mig hemma hos mamis, mamma och pappa hade åkt iväg till jobbet och alla andra sov ännu. Men halv 8 hade jag väckt upp alla och så småningom satt hela syskonskaran vid matbordet för att inta en stor och god frukost, tillsammans, like old days, minus mami och papi förstås. Sen satt jag och halvsov i nån halvtimma.

09:30 befann vi oss påväg
till Vasa for some shopping. Och visst hittade jag något, två tröjor åt mama herself och Yasmine fick 1 stickad cardigan, 1 klänning och 3 par tröjor. Sen så tittade jag på när systern shoppade loss och vid kvart före 13 var vi påväg för att inta lunch @ Kotipizza, mumma! Sen vidare hem för att picka up ungen från Dagis. Efter det bestämde jag att vi bra kunde ta en powernap tills papsen kommer hem. Och det gjorde vi.

Nu sitter jag i soffan och gör ingenting alls. Eller jo, väntar på att köttfärslimpan ska bli klar. Testar en ny recept så vi får bra hoppas att den blir god, men framför allt ätbart. Yasmine har annars haft en liten dålig period med ätandet på dagis men nu går vi definitivt mot ljusare tider i alla sätt och vis. Idag hade hon ätit väldans bra sa dem där, och här hemma har hon hunnit äta en liten yogurt. Som förrätt före middag.

Nåja, vill ni se bilder på våra fynd idag? However, nu ska jag gå och titta till maten, vi hörs.

För trött för att fungera.

Morgonmys


Fina tider

Vi går mot ljusare tider. Yasmine har slutat vara ohanterbar när det är natidags, jag jublar. Imorgon ska jag befinna mig hemma hos mamis på morgonen för att njuta av en god frukost med systern. Avokado, rostade bröd, saltgurkor, massa gott, jag längtar. Nu ska jag gå och försöka få mig några pussar, vi hörs!


Åhå

I Lördags blev jag bjuden på date. Hade världens mysigaste kvällen på länge och saknade dottern förfärligt mycket. Ikväll trodde jag att det skulle vara kämpigt med att få dottern att sova i tid men icke! Nattandet gick över förväntan och ungen kommer att vakna imorgon (idag) pigg och glad (hoppas jag) redo för dagis.

Själv fick jag veta att jag ännu har en vecka ledigt. Nästan så att jag börjar tröttna på ledigheten, bara nästan. Nåja, nu ska jag sova min skönhetssömn, night!


Liten blir Stor

Efter att ha varit bara med mamma i en hel vecka och helt plötsligt kommer pappa hem är en stor lycka för en 2åring. Ikväll har hon kramat om pappa extra mycket och pussat på pappa så mycket det bara gick och lite till. Dagens bästa var nog när Tobbe sa åt oss att vi skulle komma med och lägga på hans dator och dottern ropade: "PAPPA, INTE SPELA"

Både jag och Tobbe låg och skrattade högt, jag klappade händerna och jublade lite. Det har nog varit en bra dag idag, Yasmine har visat sin allra nyaste moves (som vi nästan dog av skratt) och haft många stor-liten meningar.

ANNARS! Har vi en numera 2åring som inte riktigt vill ha på blöja längre. Lite hjälp av oss så slipper vi nog lägga pengar på blöjor (som är hemskt dyr i längden) och ungen blir rumsren. (hahaha, vår lilla hund) Så vi har även fått påminna Yasmine om att gå på pottan xantal gånger för att undvika kiss och bajs på golvet. Sen att hon har tagit sin stol och lagt det bredvid wc:n för att hon hellre vill göra sina behov i den riktga wc:n än pottan är en annan femma. Hon är så duktig, vår envisa men ack så ljuvlig dotter!


Korvgörans Kebab

Denna vecka har varit extremt tungt när mataptiten har varit bortblåst. Men nu ikväll kände jag ett enormt stort sug och måste ha korv görans kebab, som tur får jag det också! Home delivery ala Tobbe. Längtar till döds, eller dör av hunger känns det som.

Vi är annars inne på sista veckan av jullovet och sen är det back to allt tråkigt igen. Såklart har vi tagit tillvara denna sista veckan och varit ut på promenader jag och ungen, med pulkan förstås. Skönt med frisk och Qtime med ungen när hon är som snällast!


I won't give up on us, even if the sky gets rough.


Lösenordskyddat.

Just nu är jag trött på bloggen. Inte för att ni har gjort något elakt. Men jag vill bara kunna skriva exakt det jag vill, från min sida. Hur jag upplever saker och ting utan att nästa dag få en livslektion av någon.

Efter att ha bloggat i några år så har läsarna ökat och nu kommer det att hända lite mer spännande saker men jag känner mig på något sätt så jäkla instängd, ganska likt "min röst får inte bli hörd". Därför började jag tänka om det är nu det är dags att riktigt på riktigt begränsa läsarantalet, med andra ord lösenordskydda. Bara för att jag ska få tillbaka min egen blogg och ha makten över den.


Buuhuu, stackars jag.

Dessa dagar orkar jag verkligen inte vara social men hade ändå bokat in en kompisträff med Marie och Josefine, men den blev cancelled i sista minuten pga av Maries jobbtider. Så synd för Yasmine satt hela gårdagen och repeterade deras namn majie och joffi som till slut blev majie och moffa.

Nåja, nu ska jag återgå till att må dåligt. Sålänge får ni denna bild att se på:


See you later, aligator!

Finland suger balle. Med andra ord, förlorade dem. Och klockan är 02:50. Vilken waste of time, mama herself kunde ha fått lite extra timmar på sömnkontot, alltså det är väl helt okej att vara efterklok! Finland kommer alltid (sori) att suga på ishockey (när jag tittar) så jag tänker härmed aldrig (hahahaha) se en till match när Finland spelar mot Sweden (ännu mera hahhaha)

Okej. Sova va' det ju!

At the moment.


Hitta nemo - Finding nemo

Jag älskar filmen och det gör även ungen. Men jag klarar mig utan att se filmen varje dag, men det gör inte ungen. Så ikväll har vi tittat på Hitta Nemo för 138847636 gången.


Så pinsamt.



My 2011

År 2011 var nog inte mitt år. Jag fick känna den allra största och ondaste hjärtesorgen tjugoåttatusen gånger om inte mer, jag grät miljontals gånger och mådde sämst. Jag kände mig så ensam som man bara kan känna sig även om jag hade mina underbara familj och släkt runtomkring mig.

Det fanns och finns många dagar jag önskar att det finns någon som satt bredvid mig. Utan att dömma, utan att ge mig livslektioner, utan att säga vad som är rätt och fel och utan att trycka ner mig med de allra elakaste fördomar. Bara satt bredvid mig.

Jag märkte hur "svag"
jag hade blivit bara genom att bli mamma. Det var såklart lättare att kunna kasta tillbaka skiten när man inte var mamma. Jag tror inte att människor som har hjärta till att vara så elak vet att det är också barnen som tar skada. Under år 2011 undrade jag vad jag egentligen hade gjort för att få de allra elakaste fördomar, påhitt och ord kastad på mig av såna man kallar "familj". Känner någon som läser träffad, då kanske ni borde ta en stor titt i spegeln.

Idag, idag vet jag inte hur jag orkade ta mig igenom allt, att jag ännu står på benen, säkerligen starkare än förut och inte så svag längre. År 2011 är ett år som blir svår att toppa, jag kan tacka år 2011 för att ha hjälpt mig att förstå hur mycket skit jag kan ta, hur mycket en människa faktiskt orkar med. Och även om det var ett år som var fylld med mesta dels sorg så fanns det även glädje och lycka.

Yasmine har växt och blivit en stor och duktig prinsessa. Hon kan mycket och lär sig varje dag. Pratgladaste ungen jag någonsin har träffat, strax efter min non stop talking kusin Isabella. Yasmine har t.ex under detta år lärt sig att klä på sig själv, byta blöja själv, använda potta, prata mycket bättre och så mycket mer. Så jag kommer inte att tänka på år 2011 som ett dåligt år trots allt, för detta år är året Yasmine inte längre är en bebis utan en stor tjej som bara lär sig nytt varje dag!

image description

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
image descriptionimage description
image descriptionimage descriptionimage description
image descriptionimage descriptionimage description



Men sen avslutar vi med en sån här lista:


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag fick körkort.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nej.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jomen visst! Flera av dem :)

4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov.

5. Vilka länder besökte du? Inga, buuhhu

6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? Mera pengar, glädje och lycka.

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Äsch, jag är inte bra på datum men nog finns det en hel del dagar jag aldrig kommer att glömma.

8. Vad var din största framgång 2011? Inget jag kommer på nu på direkten.

9. Största misstaget? Att ta skit från elaka människor.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Lite feber och sådant tråkigt, som tur har jag inte skadat mig hemskt mycket.

11. Bästa köpet? Kanske mina Jeffrey Campbell skor.

12. Vad spenderade du mest pengar på? Tråkiga saker

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Första gången Yasmine sade "Jag älskar dig"

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011? Bruno Mars - It will Rain, LMAFO - Sexy and I know it, Alexandra Stan - Get back ASAP och Justin bieber - Baby. Och så vidare.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Så mycket ledsnare.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Inte varit så elak mot mig själv.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Stängt ut människor jag älskar.

18. Hur tillbringade du julen? Först hos Tobbes mamma, sedan hemma hos mina föräldrar sedan vidare till Tobbes pappa och sen hemma.

19. Blev du kär i år? Det har jag nog varit 3 år tillbaka.

20. Favoritprogram på TV? 90210, Pretty Little Liars, HIMYM, Gossip Girl, Greys anatomy och Desperate Housewives.

21. Bästa boken du läste i år? Vecka 36

22. Största musikaliska upptäckten? Five Finger Death Punch fick jag höra först år 2011

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag önskade mig en fin födelsedag och det fick jag.

25. Något du önskade dig men inte fick? Jag fick nog det jag önskade mig.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Jag var hemma med min lilla familj.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jo, om jag skulle ha varit snällare mot mig själv.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? It's the little things that make life big.

29. Vad fick dig att må bra? Kramar och pussar, fina ord. Nära och kära.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Bruno Mars.

31. Vem saknade du? Esa

Long time no speak!

Jag är back on track igen. Lovar. De här senaste obloggande dagarna har blivit till på grund av att jag har bytit internetanslutning men nu borde allt funka hur bra som helst.

Jag ska dra igenom 2011 som "förlåt-för-att-jag-inte-har-hört-av-mig."

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus