Bloggbyte!

Igår blev vi bjudna hem till min mormor och morfars på middag, nam! Efter middagen for Tobbe iväg och spelade fotboll som alla andra kvällar och vi passade på att fara på playdate med Janina och hennes fina döttrar. Det är så synd då vi inte har hunnit vara tillsammans så mycket denna vecka och idag åkte de hem för nu har Daniel semester, buhu! Men vi planerade iallafall att träffas så fort som möjligt, förhoppningsvis redan nästa helg.
 
Nåväl, under vår playdate igår bestämde jag mig för att lämna blogg.se och istället börja blogga på vimedbarn.se istället. Dels för att jag vill testa något nytt och sedan så har Janina pratat så mycket gott om den sidan. Så från och med idag (egentligen igår) hittar ni mig där, på vidmedbarn.
 
Klicka HÄR så kommer ni direkt dit! :)

The baby.

Babyn vaknade 9ish och har sedan dess haft full rulle inne i magen, kanske lite små pauser nu som då men dom har nog varit få idag. Skönt är det ju förstås att veta att allt är som det ska vara men sen har jag haft sammandragningar hela dagen och känt hur det har tryckts neråt. Såklart är det förståeligt med tanke på att det är slutspurten kvar men jag vill ju som sagt ha ungen in i ett par veckor till. Borde iallafall filma magen någongång när babyn är in action, speciellt såna här dagar.
 

Vår inte så värst WOW dag.

Imorse promenerade jag och dottern till Hälsovårdscentralen, jag hade tid för blodprovstagning. Yasmine hade lovat att hålla mig i handen men när vi väl var inne i rummet fann hon andra saker mer roligare och intressant så ja, jag fick klara mig själv. Nå när det skulle börjas picka, tittade Yasmine nyfiket på och två fulla rör blev det. Jag kan inte fatta hur jag klarade av att ta blodprov 6 gånger på 2 dagar, iofs så var det ju dagarna efter förlossningen. Så efter att ha fött en 4120g guldklimp, så är väl nog lite nålpickande en ytterst liten fjärt i smärtlandet! Men ändå. Fruktar redan inför nästa gång. Iallafall, vi avslutade det hela med att höra bebisens hjärtljud och sen fick vi OK stämpel och en ny tid till rådgivningen.
 
Efter det traskade vi iväg till Skattebyrån, det gick väl snabbt och nästan smärtfritt. Hade även tänkt fara in via FPA men Yasmine hade redan visat tecken på otålighet och sånt tråkigt, och alla vet vi ju att det kan vara flera timmars väntetid vid FPA så ja, vi traskade iväg hemåt. Med andra ord, vår dag har inte varit så WOW.
 

Min älskade dotter.


Kärlek
 
För mera och oftare bild uppdateringar- Följ This mama på Instagram:
ni hittar mig där på namnet mamahanna

Ofrivillig bloggpaus och latest news.

Bloggen har fått stå helt tyst några dagar. Ofrivilligt bloggpaus, faktiskt. Mest för att jag inte har haft något speciellt att berätta och orkar inte dra det där samma vanliga "idag har vi and then..." Men å andra sidan så är det väl det som en stor del av er vill veta. Nå, i skrivandens stund vilar dottern middag. Vi är nämligen hemma just nu, kom hem igår och här stannar vi tills imorgon.
 
Det är, om jag får säga, jävligt tråkigt att vara hemma. Finns liksom ingenting att göra. Jag saknar min bättre hälft, känns apsurt att måste sova själv. Hatar det. Nå, en natt till. Yasmine saknar iallafall sin pap.. näe, bilstol, hon går runt här hemma och pratar om den hela tiden, saknar den och vill att pappa kommer hit med hennes bilstol. Hrmf.. Hon är allt konstig, vår unge. Och jo, beräknad tiden är så gott som framflyttad. Om vi säger så att imorgon är det exakt 2 (TVÅ!!!) månader kvar.
 
Nåväl, nu vet ni att vi lever. Här får ni iallafall en bild på oss (tagen och lånad av Janina), the big mama och hennes hjärtan.
 

Life's perfect.

Hemskt mycket Hej på er! Jag har haft fullt upp med att äta och njuta av livet. Grillade hos mormor & morfars igår och sedan smaskade vi på banoffee pie (som Janina hade bakat) med Janina och hennes familj. Riktigt mot kvällen åkte vi iväg till Tobbes pappa och hans fru's villa. Där var alla happy och myggorna hade meeting. Som tur finns myggspray så vi kunde fortsätta att sitta ute och njuta av det fina vädret!
 
Dagen avslutades vää-äldigt sent, men so worth it ändå. Natten däremot gav oss en liten reminder av vad som komma skall när bebis kommer. Yasmine var uppe och grät/skrek, oskojat, varannan timme förra natten. Så this mama är jävligt trött idag. Men trots tröttheten har vi hunnit ha en heldag med Janina och hennes familj.
 
Från ca 14tiden till 17tiden var vi @ the beach. Ungarna fick leka och plaska i vattnet medan Jolly underhöll sig själv med lite allt möjligt med oss andra. Sen for vi till Karvat och ungarna fick hoppa på studsmattan och whatevhs medan vi forsatte att njuta av vädret och kidsen. Åt upp det sista av Janinas banoffee pie och pratade om ditt och datt. Så ja, vi har även haft en väldigt awesome dag idag också.
 
Nåja, nujust sitter Tobbe där nere och tittar på fotboll medan jag är här uppe och bloggar, vår busunge ligger här bredvid och sover sött. Hoppas verkligen att det inte blir en till skrikig och sömnlös natt inatt! Hursomhelst väntar jag ivrigt på att fotboll ska sluta så att gubben kommer upp, vi ska nämligen titta en film före vi går och lägger oss.
 

Rådgivning och Sammandragningar.

Vi kom nyss hem från rådgivningen, därifrån fick vi ett OK! stämpel. Denna vecka börjar helgen tidigare än väntat, nämligen redan idag. Midsommar it is! Och som alla andra åren ordnas det samma vanliga @ storsand. Tobbe far dit med sina vänner ikväll så jag och ungen får klara oss själva. MEN! There's always a MEN. Jag har gjort det klart för gubben att han INTE får sova där, utan får nog göra allt han kan för att slippa hem, åtminstone till Karvat. Bara för att de här 3 senaste nätterna har jag haft så pass mycket sammandragningar som spökar. Exakt likadana som jag hade några dagar före Yasmine kom ut.
 
Så för att vara på den säkra sidan och om det blir så att bebis vill komma ut (vilket jag inte hoppas, bebis får nog stanna in ett par veckor till, tack!!) så kanske det vore kul för Tobbe att få attenda the big happening när han blir tvåbarnspappa. Men som sagt, vi håller tummarna och jag kniiper ihop därnere så mycket det bara går.
 

Motivationen lutar på noll, igen. Sori!

Idag tänker jag och ungen göra absolut ingenting. Bara kramas och prata. Sen blir det nog tidig läggdags för både mor och dotter. Det är så mycket just nu som bara göra att jag blir så trött på saker och ting. Väntar med andra ord på bättre tider. Lite mer sommarvärme skulle inte alls sitta fel. Trött är jag mest hela tiden men det är förstås inte så konstigt med tanke på att vi bara har slutspurtan av graviditeten kvar.
 
Tid till rådgivningen har vi imorgon, klockan 13. Sen någon gång efter det borde Tobbe komma efter oss. Har annars någon av er tips på något vitt vin som är gott? Jag hatar vin, rött som vitt. Men min stora syster däremot är en vin drickare (om man kan säga så) och vi är snälla nog att åka och hämta en flaska åt henne. Så ja, hit me with your best tips taack!!

Som jag har saknat dig.

Igår återförenades jag och dottern. Som vi har saknat varandra, länge låg vi i sängen igår kväll och pratade, om ditt och datt- Yasmine var inte alls glad över att jag hade lämnat henne med pappa. Rättare sagt, hon trodde att jag aldrig någonsin skulle komma tillbaka. Så det var mycket "du får aldrig lämna mig, mamma", fy fasen vad det stack i mitt hjärta. Förklarade tiotusen gånger, om och om igen att jag aldrig, aldrig någonsin kommer att lämna henne. Aldrig!

De få gångerna som jag har fått egentid för att göra whatevhs som jag vill göra, kan man räkna på en hand. Men när det händer sig, att ungen lämnas med pappa så känns det jävligt tungt och konstigt. Bara för att vi är så vana, hon och jag, med att vi alltid är tillsammans. Där har vi svaret på varför Yasmine är en sån mamis unge.


Det kommer att fixa sig.

Jag hade mina aningar, det fanns inte så mycket som kunde göras medan jag är gravid. Jag sitter iallafall med halva ansiktet bortdomnad, vilket betyder att halva tungan är out of order. Skulle bra kunna laga en tungpiercing nu när jag ändå inte har så mycket känsel i tungan! Men så fort preggotiden är över och vi är back on track och har något så nära rutiner blir det att boka tandläkartid. Om det då blir kommunalt eller privat återstår att se.

Nå hursomhelst, tummen upp för tandläkaren som finns här i Oravais. Första gången på mina 19 år gick jag glatt hemåt. Jag förbereder mig för att ännu ha ont i 1-2 dagar. Blir det någon 3dje dag så hamnar jag på pencillin. Vilket jag inte hoppas på, hatar att svälja tabletter och pencillin tabletter brukar vara jädrans stora.

Just go away, will you?

08:01 imorse hade jag redan fått beställd en akut tandvårdstid. Så jävla fantastisk! 12 sharp ska jag befinna mig i väntrummet. De som känner mig väldigt bra vet att jag sedan liten tjej har haft en tandläkar skräck, screw that liksom! Pallar inte en till dag eller natt med denna smärta. Vill fungera igen, vill börja leva igen, jag vill kunna öppna munnen igen och äta normalt. Men mest av allt vill jag kunna springa efter min duracellkanin till dotter!

Jag är iallafall förberedd på att få mina två visdomständer som är påväg upp, utdragna. Det jag hoppas mest på är att få bort smärtan, så gott som föralltid! Det har tagit så jävla sjukt så jävla länge att smärtan att föda barn känns som en liten fjärt dessa tider, oskojat. Nåja, nu ska jag lägga mig ner i soffan och vrida och vända (förhoppningsvis!!) sista gången av tandvärken.

In Pain.

Mig lär ni nog inte höra mycket av förrän tandvärken som gör att öron och huvudvärk uppstår, försvinner. Och eftersom det är helg betyder det att inget kan fixas så ja, jag fungerar inte alls just nu. Är mest ledsen över att inte kunna va' normal och vara med ungen. Smärtan är så ohanterbar, vill liksom gräva ner mig någonstans och kanske dö en stund.

God morgon finisar!

05:00 gav jag upp. Hade världens tandvärk som i sin tur blev till öron och huvudvärk. Halva ansiktet (vänstra) värkte som satan. Jag låg i sängen och grät som ett litet barn. Jag har sovit högst 4 timmar inatt. Känner mig så gott som en död människa walking on earth just nu. Känner fortfarande av tandvärken och öronvärken så om jag verkar vara en bitterfitta idag så är det högst troligen för att idag, är jag bitter, trött och ännu mer bitter. Men lovar att be on my best behaviour ändå!


Jag har liksom gjort allt man kan tänka sig att göra för att få tiden att gå lite fortare. T.ex att fixa mig. För en gångs skull har jag gjort mig extra fin och lagt mer än 5 minuter på mig själv, yada yada yada! Om sisådär en halvtimme kommer Tobbes väckarklocka att ringa, idag får han morgonkaffe serverad på sängen, because I'm such a good girlfriend- eller väää-äldigt uttråkad. Ännu mer tråkigare är det ju att det inte tar en halvtimme för kaffet att koka, utan ca 3 minuter eller något, jisses.

MOOOOOOOORNING PÅ ER ALLA FINA.

Happiness comes in many forms.

x2, mums! När sötsuget slår till. Kex och Choklad i ett, måste vara bästa uppfinning! Alla borde ha minst en platta där hemma. Till mig, hahaha.

Tobbe och Yasmine har bänkat sig framför tvn och tvättmaskinen jobbar en sista gång denna vecka och kläder ska packas ner idag och imorgon. Sen ska det städas och sånt här hemma också före vi far imorgon. Jeij för att få träffa och va' med Janina and the girls igen. Jeij för att få ha alla nära och kära högst 5km bort. Och jeij för att jag bara blir ännu mer kär i Tobbe varje dag och han gör mig såååhääääär lycklig varje sekund. Tack till hans fina föräldrar för att ha uppfostrat världens finaste pojke!

Ja, idag är jag glad för att va' jag. Visst skulle det sitta bra med miljoner på kontot, ett eget egnahemshus och allt det där men trots att vi kan ha det kämpigt i alla fronter är jag ändå så jäkla tacksam över min fina familj. Och såklart alla vi har runtomkring oss, ni vet vem ni är. ♥

Lucky us!

Idag har vi fått fin besök av svärföräldrarna, ungen har inte sett sin farmor på väldigt länge så det märktes väldigt bra att hon hade saknat henne.Före de åkte vidare fick Yasmine en cykel av farmor, en hello kitty och ungen är så glad så. Tack tack, hemskt mycket tack fammo!

Den följer såklart med till Oravais i helgen, hoppas vädret är på vår sida nu och att sommaren faktiskt är här så att vi kan vara ut varje dag, hela dagarna.

Alltså lucky us som har de allra bästa människorna runtomkring oss. Yasmine har lätt de bästa mor och far föräldrarna ever. PUSS PÅ DET! ♥

 


Städning, cyklar och Yasmine.

Jag har inte haft tillgång till datorn förrän nu, ungen har fått titta på en och en annan barnfilm för att jag skulle få städa i lugn och ro. Sen så funkar det fortsättningsvis inte att komma in på bloggen via mobilen för att mobilblogga, himla tråkigt ju! Hursomhelst, Yasmine rum är ännu ostädad och jag tror nog att vi väntar på Tobbe, så att vi kan hjälpas åt. Har ingen ork längre efter att ha skurat och haft mig i wc:n och sedan diskat och städat köket.

Nackdelen med att bo i höghus och ha småbarn och det renoveras utanför dörren är att man inte kan gå ut och kasta skräp när man känner för det, utan det ska planeras eller väntas på att t.ex någon kommer, i detta fall, att far i huset ska komma hem. Visst skulle jag bra kunna ta med ungen men eftersom det renoveras här utanför så är det så himla opraktiskt att springa upp och ner flera gånger med en unge, bland smuts och gubbar som jobbar. Med andra ord blir det lugnast att vänta på gubben.

Jag har även planerat att vi ska och titta på en cykel åt ungen idag, cykeln har hon pratat om i ca 1½ månad nu (en hello kitty) och den ska hon faktiskt få, because she's worth it! Igår gick hon efter alla sina pengar i hennes spargris och gick till sin pappa och sa, "här har du pengar, imorgon ska vi köpa min cykel." Åhh, älskade unge! Jag sa åt ungen att hon får nog fråga snällt av mormor, morfar och farmor om de vill bidra lite. Tobbe däremot var bra snabb med att säga : "vet du, fammo köper den åt dig" så ja, fammo- nu vet du vad som väntar på dig nästa gång vi ses, haha. Man kan inte motså ungens puppy eyes heller, dessutom har hon blivit ännu charmigare (om det äns går) än vad hon vanligtvis är. Hon kan få en sur och bitter gubbe att skina upp, lovar!


Krångel.

Idag har ungen krävt väldigt mycket uppmärksamhet, så där passligt när jag är på slowmode. Tydligen så är Tobbe också det för han powernappade en bra stund förut så det har inte blivit mycket sitta-framför-datorn-och-blogga tid för mig. Sen så har jag många gånger försökt att blogga via iPhonen men när jag nu testar den nya layouten så krånglar allting, med andra ord kan det bli ganska tyst nu som då här på bloggen just för att jag inte slipper in för att blogga. Förhoppningsvis är saken fixad tills imorgon, iallafall någorlunda för this mama känner bloggmotivationen som stiger varje dag!

Imorgon kommer jag även att tipsa er om en riktigt bra hälsa/träning/välmående blogg. Jag tror nog att det är första gången som en blogg har fått mig att bli riktigt inspirerad och taggad att träna och äta rätt. Men ja, vi tar det imorgon, nu ska det mysas med hjärtat. Smell you later!

En trött mama här, hej!

06:45 imorse somnade jag. Femton minuter senare började Tobbes väckarklocka att ringa. Jag dog lite grann men efter många "Stäng av det där och stig upp NU!" så fick jag äntligen sova. 10 tiden steg ungen upp så sömnkontot ligger på minus idag. Kommer att stupa i säng relativt tidigt ikväll har jag på känn.

Nå hursomhelst, just nu testar jag blogg.se's nya layout. So far so good. Det känns väldigt roligt att få testa detta. Får en väldigt bra feelis av denna stilrena layouten. Jag ska titta runt här nu så att jag förstår lite bättre, vi hörs efter det! Ha de gött.
229817_2247346839562_447128116_n_large

What's the problem?

Klockan är 05:21 och jag kan inte sova, det går liksom inte.
Suuuuuuuck! Kommer inte alls att fungera när ungen stiger upp...

Choklad och bebis.

Idag går vi in i vecka 28 och det är först nu som jag har cravings. Det är Karl Fazer Biscuits Crisps som gäller. Gudomlig goda. Något som också är gudomlig god är nog banoffee pie! Det ska jag baka denna vecka har jag bestämt, länge sen sist ju! (Janina, det får du också baka nästa vecka när vi syns igen ;))

Annars har vi idag inte varit det minsta aktiva, idag är jag ledsen så vi har inte gjort annat än att mysa, me and my bebe! Vi har även pratat mycket om babyn i magen och försökt att förbereda Yasmine så gott det bara går. Igår sa hon: "mamma, snart får jag en egen Joline" Så kanske hon nog ändå förstås lite vad som kommer att hända inom ett par månader.


TO DIE FOR!


Oj haha.

Så himla sant!


Borta bra men hemma bäst!

Ärligt talat är det så himla skönt att va' hemma. Även om det har varit väldigt mysigt och kul hemma hos mammas så kommer vi nog ändå att njuta av att få vara hemma för jag har på känn att vi ändå inte kommer att spendera så mycket tid här i lägenheten i sommar.

Måste passa på att leka med Janina och hennes familj för det är inte alls länge tills de flyttar till grannlandet och att på samma gång hinna vara med mamma och company är inte alls fel det heller. I slutet av Augusti kommer mamma, pappa och alla syskon (utom jag) åka till Vietnam i lite mer än 3 veckor. Hade gärnat joinat dem men vill ju inte direkt föda i ett flygplan heller, BF är så gott som i början av September och jag hoppas verkligen att det inte ska behövas gå över tiden.

När jag ändå babblar om att föda och sånt, jag har inte ännu blivit lite nervös över smärtan och sådana grejer. Är ju så busy med allt annat så det hinns liksom inte tänkas på, som tur. Förra gången blev jag så krejsi av smärtan att jag sa åt Tobbe att jag kan nog bra tänka mig att vara gravid resten av livet och var helt säker på att alla var med på noterna och jag skulle få fara hem. Lustgas tog jag ju inte så jag var nog inte det minsta hög på det iallafall.

Denna gång är det faktiskt lite mer spännande, ska Yasmine få en lillebror eller lillasyster?!


Lycka.

Här har ni då vår busunge som testar en hatt inne på H&M i Kokkola. Första och sista gången vi är och shoppar utan vagn för den delen. Är så himla hög på kärlek just nu, oj vad en liten unge kan bidra med så mycket glädje och kärlek.


Lek och Haribo!

Vi har lekt i princip hela dagen, jag och ungen. Allt sånt vardaglig som ska göras har vi även gjort till en lek. Ganska så bra dag har vi haft! Som belöning fick vi tre bitar choklad var, ganska så bra det också.

Ungen ligger däckad i sängen och jag smaskar i mig godis. Söndagsmys för mig själv it is! Men den varar nog inte så länge, känner mig så himla trött redan. Att redan börja skönhetssömnen just nu lockar väldigt mycket.

Måste tipsa er om de "nya" Haribo påsarna. Så himla gott ju!


Lite klädvikning och sånt tråkigt.

Kläderna är vikta och ungen hjälpte glatt till även om det mest var att fälla alla kläder som jag hade vikt så fint och lagt i ordning på golvet. Men bättre med en hjälpsam unge än en unge som vägrar hjälpa till alls! Just nu leker hon i sitt rum och jag passar på att catcha upp med Josefine. Kafidejt med henne på Tisdag, längtar redan.

Annars då, jag körde hem från Oravais idag och
märkte hur tung min fot verkligen har blivit. Men det är ingen fartdåre mama som bloggar här inte, haha. Babyn hade någon slags kickboxning de hela 45 km hem så det var bara att vrida lite på sig nu som då för att hitta en bra sitt ställning.

Nu är det verkligen för
tyst här hos oss så det är dags att smyga iväg och se vad ungen har för sig.

Snabb update!

Jag har hunnit göra lite allt möjligt sen vi kom hem och nu ligger jag i sängen och vilar, väntar på att tvättmaskinen ska ha arbetat klart. Nåväl, lite tvätt kan jag ju nog vika när jag vilar.

Smell you later!


Even if the sky is falling, we still shine.

Morgonen började faktiskt riktigt bra. Bebis i magen väckte mig när han/hon bökade runt där inne och Yasmine hade sin lilla fina arm runt mig. Steg upp och började göra frukost åt mig och 5 minuter senare steg Yasmine upp. Vi åt frukosten i lugn och ro, dotterns mun gick i ett.

Hon visste inte riktigt om hon ville köpa en ny pappa eller om hon skulle vänta på att hennes nuvarande pappa skulle komma tillbaka. Yasmine har börjat vilja köpa nya människor. Fattar inte hur hon har kommit på det men alltså tänk vad smart och bra, att kunna köpa nya människor! Haha!

Anyways, här har ni dagens mama och unge!


aaaamen vafan.

Idag orkar jag verkligen inte med någon annan än Yasmine. Vet ni hur värdelös man kan känna sig när de viktiga saker så som att sin pojkvän, pappan till dina barn hamnar att besöka sjukhuset på natten och du får veta om det dagen efter, genom att LÄSA SKITEN PÅ FACEBOOK? Näe, sjukt. Tydligen är jag inte tillräcklig i Tobbes liv för att jag ska bli informerad när sånt händer. Nejnej. För det är jävligt svårt att skicka ett sms eller ringa där någonstans.

Får så himla ofeelis och blir så där, när jag föder så är det whatevhs ifall ni får veta eller inte. Sitta på facebook och klicka på uppdatera i September vettja! Nå hursomhelst, hem ska jag iallafall. Om det så bara är för att packa ihop våra saker. Orkar liksom inte deala med sånt här hela mitt liv, någonstans ska det ju vara stopp och ja, det lär knappast stoppas om inte jag säger ifrån.

Nu ska det kramas med dottern framför barnprogram. Sämre skulle man kunnat haft.

Smile, it's a new day!

Mitt humör är ännu på sämst, surprise dära'! Det enda positva grejen just nu är att medan jag skriver detta inlägg kommer en ny dag att börja. Något som inte heller är dåligt är att vi far hem senast 12 (på dagen!) imorgon. En hel hög med nytvättade kläder och lakan väntar på oss där hemma och sedan så finns det alltid smutstvätt att tvätta, och förstås måste kylskåpet fyllas! Och sen så är jag trött på att Yasmines sovrutiner rubbas varje gång vi har varit till Oravais, bara för att Tobbe får för sig att det ska spelas fotboll till 21. Så vi är ju inte i säng då före klockan har slagit 00:00. Och så ska det börjas från ruta 1 då igen, med skrik från morgonen så att det står tinnitusvarning all over the place, inte så jävla kul med andra ord! Men först måste jag försöka få min skönhetssömn, för att kunna behållla lugnet imorgon. Nånej, för att orka med duracellkaninen Yasmine förstås!

Sorry doesn't cut it.

Bloggen har fått stå tyst idag och det får den nog fortsätta att göra. Jag är så upp och ner just nu att allt känns så jävla hopplöst. Vill liksom bara ligga i fosterställning och gråta för mig själv. Men ni andra ska ha en fin lördag. Ha det kul och mysigt för mig också!

Freaking nice!

Vi har det så himla bra. Inga måsten eller tid att passa utan vi har bara mest gjort vad vi känner för då vi känner för det. Solen skiner iallafall lite just nu så jag passar på att sitta ute medan ungen leker med sin morbror.

Vi har även hunnit fika här ute; mamma, jag, ungen och Danny. Aah, älskar livet just nu! Och om ett par timmar slutar hjärtat jobbet också, jeij.


Chokomuffins Recept!



INGREDIENSER

• 100g rumstemp. smör
• 2½ dl socker
• 2 ägg
• 1 dl mjölk
• 2 msk rapsolja eller matolja
• 4 dl vetemjöl
• 1 dl kakao
• 2 tsk vaniljsocker
• 2 tsk bakpulver
• ½ tsk salt
• 150g mörk choklad

SÄTT UGNEN PÅ 200°c
1. Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg, mjölk och olja.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, lite åt gången.
3. Hacka chokladen och blanda ner hälften i smeten.
4. Klicka ut smeten i muffinsformer, om de inte är ställda i muffinsplåt så använd dubbla.
5. Strö över chokladen.
6. Grädda i 20-25 minuter - Låt svalna!
______


Jag använde inte mörk choklad. Eftersom det inte fanns Karl Fazers blå i butiken när jag var dit tog jag den röda, smakar typ likadant. Delade plattan som var 200g på hälften och använde hälften till smeten och hälftan strödde jag ovanpå före de fick fara in i ugnen. Nästa gång tror jag nog att jag ska ta mer choklad!

Receptet hittade jag här! :)

How to play wordfeud.

Ida undrar hur man spelar Wordfeud. Det är egentligen väldigt enkelt.
Om det är du som ska börja lägga ett ord så- ska alltid ordet antingen gå genom stjärnan, börja vid stjärnan eller sluta vid stjärnan. Orden kan bara placeras --> och ↓.



Det som jag har ringat in med rött är de bokstäver som man har att använda. Det som är understreckat med blått är antal bokstäver du har kvar. Sen siffrorna som du ser på bokstäverna är bokstavens poäng.

När du klickar på Menu kan du välja swapa tiles, vilket betyder att du kan byta bokstäver, visserligen ser du inte vilka du kan byta till men du får bestämma själv vilka du byter bort. Men när du byter bokstäver så blir det automatisk din väns tur. Sen borde du förstå allt som finns att välja under "Swap Tiles".



Orden måsta passa in överallt. Som du ser ovan på bilden: KAMPEN-KISSA-KISSAR och så vidare. Sist men definitivt inte minst. Vad betyder TW - DW - DL & TL?

DL - Double letter = Bokstaven som placeras på denna dubblas poängen
TL - Triple letter = Bokstaven som placeras på denna tripplas poängen
DW -  Double word = Orden som placeras genom/på denna dubblas poängen
TW - Triple word = Orden som placeras genom/på denna tripplas poängen.

Med andra ord, du får mer poäng med DW & TW. Mer än så behöver man egentligen inte veta. Resten lär man sig vartefter om man säger så. Hoppas iallafall att du förstod någorlunda hur man spelar Wordfeud och hoppas du kickar dina vänners asses! Tycker du att jag suger på att förklara och du fattar ingenting, nada så klicka in hit och läs lite.

Coffee break!

Värmde upp lite leftovers till lunch idag och sen åt vi även varsitt kokt ägg, jag och ungen. Efter lunchen kände jag ett riktigt i-want-coffee så nu sitter jag och dricker kaffe och äter en chokomuffins. Himla bra början på en Fredag!


Hello lovely friday!

Vi har mormor hemma med oss idag så jag passade på att sova vidare en timme när Yasmine steg upp. 09:30 satt jag och åt frukost med en pigg och glad unge. Hon hade haft en mycket bra morgon med mormor och morbror. Nu ligger vi båda i sängen och vilar lite i väntan på lunch.

Vädret ser någorlunda bra ut just nu så vi håller tummarna på att solen bestämmer sig för att skina fint och starkt hela dagen!


Goodnight pretty ones.

Halsbränna it is! Det är alltid någonting som felar, life ain't easy, haha! Jag skulle nog ha påbörjat min skönhetssömn för länge sedan men babyn i magen bökar runt just nu och sparkarna är så pass kraftiga att de inte riktigt går att undvika och sedan så finns det inte längre någon liggställning som är kiva, utan det blir mest att ligga och vrida och vända på sig hela tiden.

Under denna lilla stund har jag redan hunnit gäspa sjuttiofemtusen gånger så nog ska det här sovandet ändå gå riktigt bra. Måste ju ladda mina batterier tills imorgon, Yasmine är ju duracell kaninen #1 mest hela tiden! Nå så länge jag tar min skönhetssömn så får ni titta på lite fler bilder från idag. Smell ya later!



Chokomuffinsar, yummie in tummie!

Hur smakade chokomuffinsarna? Nå, de fick tummen upp av både vuxna och barn. Inte alls för söta eller något men vill man så blir de ännu mer godare med ännu mer choklad. Nam. Dem bakar jag gärna flera gånger. (Ni får hojtta till om ni vill ha receptet!)

Nu ska jag smaska på lite pringles chips och sen blir det nog natidags för mama herself! Imorgon är det FRIDAY. Kommer att pussa ihjäl min fina gubbe!


Yasmine & Nicolina.


De här busungarna. De leker så himla bra tillsammans
, även om de kan bråka lite nu som då så vet man nog att de tycker om att va' med varandra väldigt mycket. Och oj jösses vad de här två kan hitta på med för jävelskap, haha! Som alla vet så är det alltid något hyss på gång när barn är tysta och dessa två busungar har ju inte direkt någon inside voice så man hör ju var de är men direkt det tystnar, ja då sitter den ena och gör något riktigt dumt medan den andra "hejjar" och skrattar. Och när vi blir arga på dem när de har gjort något dumt, ja då står de liksom och backar upp varann.
Det är inte så att de skyller ifrån sig, utan båda tar skiten.

Yasmine och Nicolina, de är två knäppa men oj så underbar och härliga ungar!



Kom fram nu då, sommarväder!


Det är sånt här vi sysslar med varje dag hemma
hos mammas. Ganska så roligt tycker ungen. Jag längtar oerhört mycket tills vi bygger hus och sånt. Men tills dess kan vi njuta av att få va' hemma hos mammas och ha tillgång till lite allt möjligt. Vi väntar även på bättre väder, mamma lär ha köpt en stor poolgrej. Yasmine kommer att älska att plaska runt i den i sommar. Aaah, kom nu då sol och värme!

Missing my bebe a lot!

Jag saknar min bättre hälft så fruktansvärd mycket just nu. Det känns så tomt och konstigt när vi inte ses varje dag som vi brukar göra. Men imorgon är det äntligen helg och då ses vi troligtvis mer än vad vi har gjort denna vecka. Det har varit såna där halvtimmas träffar om äns det så jag längtar med andra ord super duper mycket att få krama gubben min.


Älskar dig! ♥


Chokomuffinsar


Let me introduce, Chokomuffinsar med chokladbitar i! Kan ju inte bli bättre än så, haha. Feedbackar tillbaka till er sen om den är himmelsk god eller helt värdelös.

Playdate och cookies!

Redan efter kl 14 var vi påväg för att möta upp våra vänner så Yasmine hann bara ligga och vila lite framför tvn. Ungarna hann leka och bråka en hel del och vi gick två promenader. Löste vagnproblemet med Janinas syskonvagn eller ja, vi försökte iallafall. Ungarna var som ungar brukar vara, ibland väldigt samarbetsvilliga och ibland rena motsatsen. Yasmine var iallafall väldigt trött när vi ca 20 tiden steg innanför dörren. Tog sisådär 7 minuter för henne att slockna.

Ni kan ju gissa hur sjuk rygg jag har just nu, men it was totally worth it! Imorgon börjar playdaten redan 10, awesome. Vi ska äta lunch tillsammans och sedan förhoppningsvis catcha lite bruna medan ungarna får hoppa på studsmattan! Det bästa av allt är att Tobbe borde sluta väldigt tidigt imorgon, så honom får vi även träffa och va' med. Längtaaaaaar. Måste även göra er besvikna och berätta att det togs inga bilder idag, sori! Men imorgon, i promise. Men ni ska iallafall få se en bild på dagens bakverk, cookies it is. Härliga goda. Blir så bortskämd av min stora syster. Imorgon har jag tänkt baka riktiga chokladmuffins. Nami!



Hopp hopp!

Solen har kommit fram, mama is pretty happy! Vi har hunnit göra lite allt möjligt. Ungen har hela morgonen velat ut och hoppa på studsmattan men jag väntade in lite bättre väder före jag faktiskt lät henne gå ut. Nu har vi iallafall varit ut och lekt en stund och ungen har fått hoppa på studsmattan så hon är pretty happy hon med.

Klockan 15 har vi bestämt träff med Janina och company så nu ska jag gå och försöka få ungen att vila lite middag, så att hon orkar och inte blir allt för gnällig senare ikväll. Smell you later!


Good morning, you guys!

Jag hade världens tandvärk inatt så det tog hela två timmar för den att ge med sig så pass mycket att jag kunde sova. I skrivandens stund sitter jag på soffan bredvid Danny och tittar lite bolibompa. Yasmine tycker att det är mycket roligare att spionera på moster Emma och hennes vän än att sitta och titta på bolibompa.

Hursomhaver, jag fortsätter lite på the bitterness och berättar att jag är småsur över att vi glömde att ta med båda vagnerna hit. Med andra ord kommer vi att måste skippa alla långa promenader, himla tråkigt ju! Nästa gång kommer vagnerna att vara det första vi packar ner, sådeså.

Men något som är positivt är att mamma bor liksom in the middle of everything. Det är endast ett par hundra metrar till Daniels föräldrars hus, där Janina och company befinner sig och sedan så är det även bara några hundra metrar till båda butikerna om vi får för oss att vi vill ha någonting gott att smaska på.

Jag tänker sitta och göra ingenting i någon timme. Janina och company är tillgänglig först efter 13 idag så vi hinner ju göra en hel del annat före. Jag har tänkt mig att vi bara ska ta en lång, varm och behövlig dusch och sedan fixa oss i lugn och ro. Inget stress här inte! Och äta lite lunch kommer väl någonstans där emellan också.

Helt olika.

Jag har gått runt och trott att med denna graviditet har jag varit så himla snäll och gullig. Jag hade trott att hormonerna rubbade inte mitt humör lika mycket som med Yasmine. Så fel jag hade. Häromdagen berättade Tobbe att jag är surpruppan #1 och jag har inte längre något stubin utan blir arg direkt. Hoppsan, haha! 

Tänker jag efter riktigt noggrann så kanske han nog har rätt ändå. Med Yasmine var jag som preggo kvinnor i filmer, grät hejdlöst hela tiden, för ingenting speciellt egentligen. Men nu, nu gråter jag inte längre. Eller jo, när jag blir riktigt riktigt ledsen men alla gråter ju när de är ledsen. Iallafall, jag skrattar, alltså jag gör det hela tiden. Jag skrattar för ingenting och jag (please god, forgive me) är så himla elak. Sjukt hur det kan vara så olika.



Shaynah som älskar att gosa
, trivs så bra på magen. Yasmine blev lite avundsjuk så strax efter att bilden hade tagits började hon på med sitt "Oj mamma, nu vill jag kramas med dig"

Sluta ha för höga förväntningar.

Jag som hade längtat efter att få prata med min bättre hälft. Varför glömmer jag alltid att man ska sluta ha så höga förväntningar av saker och ting. Jag har så himla dålig feelis just nu, vet inte riktigt om jag är irriterad, arg eller bara ledsen. Inte för att Tobbe gjorde eller sade något hemskt eller dåligt utan det är så mycket annat och sen så gör det inte saken bättre att ha väldans mycket hormoner, allting blir dubbelt värre.

Som tur är det en ny dag imorgon, eller rättare sagt- dag är det en ny dag. Men före det roliga får börja ska jag krypa ner under täcket bredvid mina bebisar. Stora bebisen ligger och sover över halva sängen medan lilla bebisen bökar runt i magen. Jag klagar ändå inte. Mina fina ungar ♥

Peace ya'll!


Klart att tungan också ska få vara med på bild. Tunga ut och peace ya'll

Meet my cool Kid!


Yasmine som annars brukar
hata när jag leker paparazzi, var idag mycket samarbetsvillig. Hon poserade
glatt med morbror D's solbrillor på sig. Mammas sötnos! ♥

Bättre kvalité på bilder ska ni få.

Denna vecka kommer ni att få så mycket bättre kvaliteér på bilder, bättre än iPhone kvalité iallafall och det är ju alltid något. Jag beställer lite (jätte mycket) sol tills imorgon. Hoppas att vi kan sitta ute och äta lunch, kanske till och med frukosten. Vi ska träffa Janina och company först efter 13 tiden imorgon så vi hinner ju med en hel del före det. Funderar lite på att baka något gott, måste se imorrn vad som finns här hemma. Jag är ju inte direkt någon awesome bakare så jag kan inte direkt slänga ihop och vips ha något amazing utan det ska ju vara recept till, fniss.

Annars använder jag Emmas dator just nu, den kommer jag att låna mest kvällstid då det finns mer tid över att blogga "ordentligt" och då får ni ju bättre bilder. Såklart ska jag försöka att mobilblogga så mycket det bara går, ingen lat bloggerska här inte. Hoppas jag iallafall..

Och så lite mer pussbilder.. Vem tackar liksom nej till pussar och kramar av världens finaste unge?


Meet Charlie.



Det är väldigt sällan som man ser hunden på bilden (Charlie) så där lugn. Idag är han tydligen jätte trött för annars brukar han springa runt som en babian och leka med allt och inget. Ganska så positiv attityd har hunden också, ibland lite väl för överenergisk och excited att träffa nya människor. Han är den som följer efter alla barnen, älskar att nafta åt sig deras mat/godis. Busigaste hunden i've ever met.

Krejsi fotboll och playdate prat.

Jag hade nog trott att det inte alls skulle vara svårt att vara ifrån gubben. Men ja, jag saknar min bättre hälft så förfärligt mycket just nu. Helt krejsi! Något annat som även är krejsi är hur fotbollsspelandet gör mig krejsi. Vi kommer inte alls att hinna träffas denna vecka pga av fotbollsspelandet. För jag totalvägrar att springa efter en överenergisk 2åring varje kväll och på samma gång hålla henne undan från bollen som har en tendens att flyga lite här och där. Därför känns det och förhoppningsvis kommer det att bli mycket bättre att hänga med Janina, Nicolina och Joline. Dem har vi bokat in en massa playdates med. Så ja, vi kommer nog att överleva ändå. Vill gubben träffa oss får han nog ge upp fotbollen några timmar, sådeså.

Ikväll hade jag ställt in mig på att åtminstone få en godnatt puss eller något sådant men icke, han valde glass före oss, helt förståeligt.. Om det hade varit HAN som var gravid, voj suck! Jaja, jag ska sluta vara små bitter och surpruppa. Istället ska ni få se massa pussbilder på mig och Yasmine. Ungen blev lite väl pussglad av sig.


Qtime med morbror/lillebror.


Eftersom mostrarna/systrarna dissade oss och for iväg direkt vi kom hit så har vi istället hängt med morbror/lillebror. Vi har hunnit med lite allt möjligt, t.ex spelat biljard och ätit massor med gott såsom, vattenmelon, i määngder! Namnam.


Sen poserade Yasmine glatt för kameran. Och började busa lite med ena mostern som hade kompis över.



Chill på studsmattan.



Drinking like a boss!


4de Juni

Dagen kan beskrivas med tre ord: trött, gott och lydig. Ungen har inte varit svår att underhålla idag, vi har haft det så himla mysigt. Min rygg däremot värker något så förfärligt mycket. Hittar ingen bra sitt/ligg ställning, suck. Nå, om inte det är det ena (illamående) så är det något annat. Imorgon hoppas jag på att få ärtor, haha. Älskar sommaren och allt vad den bjuder på.


Jordgubbar.


Nytt inför sommaren.

Jag har redan nämnt det förut, jag är så himla retarded, oteknisk whatsoever när det gäller kodningar och sådant. Som tur har jag ju Janina som fattar sig på sådant och som gärna hjälper mig med sånt- Kände att det är dags för bloggen att få en ny look och ja, nu har den fått sig en fin look inför sommaren.

Ganska så himla fin är den om jag får säga det själv. Vad tycker ni? Tack Janina, så superduper mycket!
(Trycka på F5 om ni inte ser)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus