Duracell mama

Det känns som om det enda jag gör är att må så fruktansvärd dåligt. Det gör jag även nu. Antingen är det en ohanterbar nivå eller så är det i en nivå där jag åtminstone känner mig lite mänsklig.
Nåja, kan ju inte sluta leva bara för det liksom. Jag har bakat ikväll, marinerat en grisinnerfilé (första gången evah!) och sen har jag lagt smutsdisk i diskmaskinen och tagit ut rent disk and then i have also vikt kläder. Och plockat upp efter Yasmine. Nu finns det inte så mycket mer att göra, jag är så full av energi just nu eller bara uttråkad.
Nu inväntar vi svärföräldrarna så att vi kan börja grilla lite och äta gott.

Badtunna och grillat.

Söndagen spenderas i Karvat. Badtunnan är på uppvärmning och vi ska strax hoppa in i bilen allihopa (vi och Jimmy) och åka och handla lite goda saker att grilla och sedan glutenfria digestivekex, grädde och bananer för jag har tänkt baka en banoffee pie. Sen att kanske lite annat smått och gott också hittar sig hem med oss är en annan femma. Svärföräldrarna eller alla som inte är hemma kommer hem först om några timmar så det ska bli allt roligt att överraska dem med lite gott och badtunna.
Nåja, gotta go!

Mama goes nuts on love.

Min trogna Wordfeud vän är hemma från 1 veckas semester i Turkeylandet, feelis! Vi har så hemskt mycket att catcha upp, lä-äängtar fruktansvärd mycket, trots att hon troligtvis kommer att få mig att känna mig som en riktig blekfis. Me gusta don't mind it, bara jag får hänga med en av mina fina bästisar igen! Haha, är så trött att det blir så kärleksfullt här i bloggen. Kärlek till alla mina bästisar, vänner och släkt. Kärlek till er alla.

Oj hoho, märker att det är dags att verkligen gå och sova nu.


Shopping och playdate.

Denna Lördag har varit så bra på alla sätt och vis. Kvällens sällskap har bestått av min fina dotter, sambon och hans vän. Klockan 21 gick ungen in till sovrummet och fem minuter senare gick jag och tittade vad hon gjorde. Alla vet ju att när det blir tyst så är det alltid något på gång. Men icke, Yasmine låg så snällt i sängen och sov. Älskade unge!

Påvägen hem från Vasa blev jag så ledsen över att jag träffar min bästa vän så sällan. Jag hade gett nästan vad som helst för att ha henne i min vardag. Men det är väl förståeligt att vi växer och får egna liv. Tur att vi ändå har varandra på exakt samma ställe, även om vi inte ses så ofta så känns det alltid som hemma när vi träffas - if you know what I mean. Janina är nog och kommer nog alltid att vara den första vännen som jag delar både gott och ont med. Alla borde få ha en vän som Janina.

Tyvärr knäpptes inga bilder från dagens playdate men vi hade ändå väldigt trevligt, iallafall jag. Lilla söta Jolly var lika charmig som hennes storasyster Nicolina. Janina och Daniel var lika rolig som de alltid brukar vara. Yasmine och Nicolina började leka direkt vi kom dit så vi föräldrar hann fika och prata en bra stund före det var dags för oss att styra kosan hemåt. Ja, en fin lördag har vi som sagt haft. Nu ska jag ladda krafterna inför morgondagen, godnatt på er.


I'm still alive

Gårdagens skolddag var nog den jobbigaste skoldagen ever. Hade jag lyssnat på min kropp så hade jag åtminstone inte behövt må sämst igår. Men efter skolan la kroppen på off mode. Jag mådde sämre än sämst, ville så gärna hugga bort mitt huvud pga huvudvärken och kände mig som sämsta mamman ever när jag inte alls kunde vara med Yasmine.

03:45 började jag sakta känna mig mänsklig igen, men bara i liggläge förstås. 08:45 imorse kunde jag äntligen stiga upp utan att vara rädd för att svimma. Note to myself: lyssna alltid på kroppen först.


School

Kundbetjäning 8-14:20, boooo-ooring!


Sovande unge och One Tree Hill

Ungen snarkar sen några timmar tillbaka och vi föräldrar ska avverka ett avsnitt One Tree Hill - Quality time! Imorgon är det Fredag och jag är taggad inför en sista skoldagen denna vecka, inte för att det är någon speciell skoldag utan bara för att det är Fredag och helgen får vi välkommna, och det gör vi med stora kärleksfulla öppna armar.

384304_195368103885338_100002364496286_422870_1343711227_n_large


Jeffery Campbell - Litas




Hade gärna fyllt min skosamling med dessa tre finisar.
Just sayin'


x3m, Josef och Korv Görans mat.

Dagens höjdpunkt var nog inte när x3m var till vår skola och hade livesändning från 06-10 (succémorgon) och alla flickor blev fnittriga och stalkade Janne. Alla utom jag, för jag visste inte vem Janne var. Nå nu vet jag vem Janne är! Dagens höjdpunkt och bästa var nog den piiku lilla pratstunden jag hade med Finaste Josefine som är hemma på Lördag. Jeij.

Annars så är gubben och hämtar hem lite Korv Görans mat, lite lyx i Torsdagen, nomnom! Svärmor är här på besök och sitter just nu på soffan med dottern och har sagostund. Om en stund far hon iväg på gym och sen kommer resten av Tobbes halva familj hit på besök. En annorlunda Torsdag får vi med andra ord. Jag kommer att somna med ett léende ikväll. Fick världens finaste samtal av min fina moster som jag ser så sällan. Och såklart blivit påmind om vilken fin familj jag har, finaste människorna runtomkring mig. ♥

428230_308389802553530_119258044800041_860279_2126905537_n_large


Trött, finska och depp.

Jag är så himla trött (sällan!) och vet inte hur jag ska få in finska orden i huvudet. Ja, vi har finska prov imorgon. Läraren vill kalla det förhör men, nej, det är allt för klurigt och jobbigt för att bara vara ett förhör. Jag är värdelös på finska, oskojat. Hade ju gärna velat kunna finska flytande

Anyways ringde pappa idag och undrade om vi ville komma med till vietnam någongång i Augusti. Men, lessen fick jag nog tacka nej. Så himla tråkigt och tummen så långt ner det bara går. DEPP!!


Finaste pojkvän ever.

Skoldagen kunde inte sluta bättre än att bli överraskad med fina röda tulpaner av min bättre hälft ♥




Qualitytime please.

Jag är för trött för att fungera och för irriterad för att skriva. Kombinationen gör att det egentligen inte finns något att skriva om. Längtar tills helgen så att jag får ligga i matkoma och får vila med dottern. Men mest av allt längtar jag efter lite Qtime med ungen och sen lite Qtime med far i huset också.


Bugaboo Mini Rodini

I barngrej wanties så är nog en sån här fin bugaboo mini rodini vagn högst uppe! Så härligt fin är den.


Matte och motivation.

Syntetprovet gick helt okej, kunde ha gått bättre. Matte it is. Vill hem och sova, har världens hemskaste tandvärk, stackars mig.


Provläsning, syntetfibrer.

Imorgon har vi prov i materiallära, syntetfibrer it is! Inte alls svårt och provet skulle gå galant om jag inte för det första skulle ha en tendens att få blackout när provet är framför mig eller för det andra att det hinner gå ur huvudet före provet skrivs eller för det tredje det fastnar nada, nothing i mitt huvud även om jag läser i 1 månads tid i förhand. Inte alls okej. Men förhoppningsvis är provet inte alls så svårt för at the moment känns det nog som om det kommer att gå helt okej, kanske också riktigt bra faktiskt. Men det återstår att se!

Kalas och sånt.

Efter skolan idag har vi varit och firat André som fyller 19 år idag (Grattis igen! :) och lycka till med lastbilskortet.) Denna vecka består av prov och förhör, helt okej faktiskt för då vet man ju att veckan kommer att gå fort förbi. Sen har vi även inplanerat en playdate med Annika och co. kul! Och ihelg har vi även inplanerat en playdate med Janina och co. så det blir många playdate, nåja fler än vanligt och sånt är bara kul. Vi har även funderat på att åka till Vasa på första maj, marknaden ni vet. Godis, ballonger och vårfeelis. Sen så fyller även min moster år på första maj också så med andra ord har vi mycket att se framemot och kalasa mycket får vi också göra för jag blir ett år äldre nästa Söndag också.

Jag hoppas även på att någon inleder grillsäsongen. (mamma? tomas? anyone?)

Matinspo tack.

Kylskåpet måste fyllas (idag!) så en ny matlista måste göras. Jag har noll inspo gällande maten denna vecka, hjälp? Helst något gott och inte tar länge att laga, helst också barnvänligt. Tips mottages tacksamt. Pliis.


Cindys jeansjacka, trötter Simone och det fina vädret.

Cindy rockar hennes ny blekad och nitpimpade jeansjacka idag. Simppoli (Simone) vilar huvudet på symaskinen. Vädret är för fint där ute för att sitta inne. Vi måste ju njuta av detta vårfeelis väder så länge den finns.


Ärmprat

Måndagsmorgon började inte alls så där jätte härligt men det är Måndag, what did I expect liksom. Nåja, Josefine är i Turkiet så skolan känns lonely utan henne, vår amazing trio är ej complete så kom hem Josef!

Vi pratar om ärmar denna timme. Kul och faktiskt intressant, även om jag inte riktigt diggar att sy ärmar. Men helt okej ändå att veta lite mer om sånt.


Gäsp och sånt.

Den stora berget av disk är borta och nu är det bara resten av hemmet som ska städas men det blir väl Söndagens måsten. Jag hade tänkt att vi skulle titta en film ikväll igen som avslutning på dagen men eftersom vi ska vara fit for fight 08:00 imorgon så vet jag inte riktigt hur det blir med det. Mama herself kan ju redan tänka sig att gå och sova.

Varför vi ska vara fit for fight 8 imorgon är för att vi ska hemhem till Oravais, och Tobbe ska och titta på en moppe åt sin lillebror någonstans mot Malax hållet and so on. Har ingen aning alls vad jag och ungen ska underhålla oss med så länge men antagligen inte något så energikrävande. Jag är ingen big fan av att verkligen måste stiga upp tidigt på en ledig dag, jag kan däremot hur lätt som helst stiga upp 7 och vara glad om det är för att jag själv inte kan sova längre eller 8:30 då Yasmine vanligtvis brukar stiga upp.

Hade gärnat våldgästat Janina och co. mee-en, vi får se vad vi hittar på. Jag är nog allt för trött för att komma på något eller äns tänka klart så det är väl bäst att avrunda inlägget här och nu.


Jumpsuit.

Dottern har fått en leopardmönstrad jumpsuit att ha i sommar.


Följa Yasmine

Powerpuff Pinglorna följer ungen vart hon än går.


Audrey Hepburn

Audrey2_large


Neverending winter.

Trött som jag var, tog jag en powernap på två timmar och sov tydligen genom hela sommaren och vaknade upp i December. Hujjeda mig för vädret. Var är solen och vårfeelisen? En aning deppigt att försöka pimpa hemmet för våren och sen titta ut och se snö, snö och mera snö. Kommer att få trauma for life och sommaren känns så himla låå-åångt borta!

Det känns lite så här konstigt just nu:

Yt03mdamyj02mdamyz1rzwvwy2fsbszkptk2jmu9ndqmzj0jmdawmdawjmc9i2uwzwqznszoputfrvamat1dquxnjmo9qu5ejms9rufujmw9q0fsuk9uuyztpwnyb3dulnbuzyzupw5vbmuucg5n_large


Happy kid.

Dotterns reaktion när hon gick in till sitt rum var: "WOO-OW!" Ungen är super glad och nöjd över sin ballong, ni kan ju gissa vad Yasmine kommer att göra hela kvällen.

 

 


Powerpuff pinglor och Vårmarknad.

Vårmarknaden i Jakobstad började idag så efter skolan åkte vi (jag, Josefine, Ida och Sassa) in till stan för att checka läget och så. Yasmine hade idag sagt att hon ville ha en Powerpuff pinglor ballong och jag gick runt och sökte efter en sån. Hem kom jag med världens största Powerpuff pinglorna ballong och lite godis. Med andra ord, mission complete! Längtar tills Yasmine kommer hem och får se vad som finns i hennes rum. :)


Man blir som man umgås.

Jomen alla har vi knäppa vänner, så här knäppa är mina vänner.

Playdaten.

En av de bästa fördelarna med att blogga är att man oftast får fina vänner genom bloggen. Ikväll var jag och dottern på vår första playdate med Annika och hennes barn, förhoppningsvis inte den sista. Deras hem är så fint att jag dog en smula när jag tänkte på våra fula gula tapeter här hemma. Deras katt var super söt och passade som Annika nämnde in med deras inredning.

Jag och Yasmine kan nog berätta att vi har haft en riktig bra playdate med dem ikväll och hoppas såklart på att det blir flera gånger och att det inte heller tar länge tills nästa gång. Vi bor ju trots allt i samma by (sori, stad!) och har väl en hel del gemensamt. Yasmine har det ännu lite svårt med att förstå hur liten Noella är men det krävs väl ett par gånger till förrän hon förstår det. Och sen så tror jag nog att Yasmine och Adrian kommer att komma riktigt bra överens! :) Sen så Annika om jag verkade lite konstig i språken ikväll så är det nog för att jag inte visste om jag skulle prata helt vanligt (på årvasdialekten) eller ren svenska sori!

Jag var nog inte så aktiv med att ta foton men Annika däremot hann knäppa en och en annan så kanske hon har några bilder att visa på från ikväll. :)

Tulpaner

Fina lila tulpaner pryder vårt köksbord och även tvbordet fick en bukett med fina tulpaner :)


Latte och taggade inför playdate.

Jag har haft en fin prat-latte stund med Josefine som avslutades med en fin grej som gjorde både oss och Josefine glada för en väldigt lång tid framöver! Och nu ska gubben åka och hämta hem ungen från dagis medan jag lagar mat. Sen blir det att få i oss maten och börja ställa oss klara för playdate med Annika, Adrian och Noella! Idag fick jag även läsa artikeln som var i Vasabladet och ÖT. Artikeln och Sassa får nog tummen upp. :)


Bilden är lånad från Annika :)


Batmaaan..

Jag och Tobbe har tittat ett avsnitt One Tree Hill. Vi, eller jag skjuter upp de sista avsnitterna så vi är på säsong 8 just nu, the end is close. Nåja, till saken, i dagens avsnitt hade Brooke, Hayley och Quinn fått för sig att vara hjältar så Brooke tog saken i sin hand och sydde kostymer åt alla tre och sen begav de sig ut för att hjälpa någon, vara hjältar. Så himla barnslig avsnitt men vi fick oss ett gott skratt.

Jag hörde nyss batman låten i synen och Tobbe tyckte att jag kunde ta med mig Ida och Josefine imorgon och sy varsin hjältekostym åt oss imorgon och vara skolans hjältar. Haha, vilken idé och syn det skulle vara. Vi som skolans hjältar, haha.


Skolan, trosor och playdate.

Efter skolan idag tog jag och Josefine en liten shoppingrunda. Yasmine behövde trosor så det var väl det enda vi var ute efter och vid Lindex hittade vi tre par trosor och en superfin och gullig jumpsuit åt dottern, sen hittade vi världens sötaste pippitröja så det fick även komma med mig hem. Måste passa på att hänga med Josefine lite extra nu (Man kan aldrig få för mycket av josef) för om 2 dagar åker hon till ett varmare ställe och lämnar oss här i snöyran.

Nå skoldagen gick fort förbi, jag har skrattat och haft det bra med mina classmates och även om skoldagen var lång (08-15:45, okej vi fick sluta lite tidigare än vanligt, men ändå!) så hann jag inte en endaste gång bli uttråkad så vi ger denna skoldag tummen upp. Egentligen får väl alla skoldagar tummen upp för nog har jag ju sagt det förut hur bra jag trivs i min fina klass med de finaste klasskompisarna man kan ha!

Iallafall kom jag hem före
Yasmine och Tobbe, men 3 minuter senare stod jag på balkongen och tittade ner och såg mina fina hjärtan gå hand i hand mot dörren. Sedan dess har vi inte gjort så mycket mer än att äta och kramas lite. Om ett par minuter ska Yasmine nattas så vi hinner med andra ord inte göra så mycket mer idag. Imorgon däremot tror jag att vi (jag och ungen) ska på Playdate med Annika och hennes barn, så det ser jag mycket framemot.

Prinsessan Yasmine.

Ligger och tittar på när Yasmine var bebis, jag smälter. Hon har växt från att vara världens lugnaste bebis till en lillgammal charmig med hett temparament tjej. Oj så mycket vi har fått vara med om och vad mycket vi har att se framemot. Har jag berättat att vi har världens finaste och bästa lilla ängel till dotter?


Té, kaffe och kisspauser.

Tobbe tycker att té har samma inverkan som kaffe, man blir pigg och inte trött. Jag kan inte riktigt hålla med, för té gör mig så himla sömnig. Med en tékopp somnar jag lättare och bättre, typ. Kaffe blir jag inte så där jätte pigg av, utan kaffe gör mig kissnödig. Att dricka en kopp kaffe gör att jag behöver kissa varannan timme halva dagen. Flera koppar och jag kissar non stop.

Men om jag föredrar té framför kaffe, vet jag inte. Det beror lite på situationen och tidpunkt, haha. Eller, vad kroppen känner för.

Hur är det med er då? Är det bara jag som är så där.. Jätte.. Onormal.. Konstig..?


Jeussn dialekt

Dottern pipade till nyss och va het som bara den men efter lite kramas och så gick hon med på att somna om igen i famnen. Josefine hade ett litet problem som vi fick fixat någorlunda, efter xantal mobbandet av hennes roliga dialekt. Själv ska jag dricka upp mitt té och glas vatten och sedan avrunda dagen, måste få lite skönhetssömn ju!


Paj, wordfeud och kvällsfika.

Ungen håller på att somna, äntligen! Nu på kvällskvisten har vi mumsat på pajen och druckit varsin latte, me and my man. Allt smakade himmelskt bra så nu är jag på trög mode och laddar krafterna för att så småningom gå och sova. Men först spela lite wordfeud med Josefine! :)


Lite små kändis.

Och idag pryder vi även ÖT's någon sida, kul! Samma artikel som igår borde det vara. Nåja, i skrivandes stund vilar jag på soffan och känner hur jag bra skulle kunna tänka mig att gå och sova nu. Men risk för att vakna mitt i natten och vara pigg som en spigg så ska jag försöka att hålla upp ögonen ett par timmar till.

Sen dog jag lite när jag läste att det skulle bli plus 31 grader, i New Jersey, idag.


Banoffee pie

Tobbe frågade igår om jag hade lust att baka en banoffee pie åt honom och visst har jag det! En väldigt mäktig men magiskt god paj som går att fixas på 5 röda om man bortser från att kondenserade mjölken ska kokas i 3 (!!) timmar. Om det är värt det? Oohja!


Artikel och pottan.

Tydligen pryder jag, Yasmine, Annika, Adrian och Noella någon sida i dagens Vasablad. Har någon sett och läst? Själv har vi inte vasabladet så det ska bli spännande att få se den sen.

Här hemma hurrar vi över att Yasmine är blöjfri dagtid men det få gå ett par dagar till innan hon är utan blöjan på dagis också. Men ändå, fina grejer detta. Vi har inte riktigt tagit itu att potträna henne så där jätte mycket utan bara uppmuntrat ungen och sen har hon bara fått fnatt och uteslutat blöjan. Vi klagar inte.


Vindruvsmiss och trotsande unge.

1:42 - mitt huvud dunkar och sömnen finns ingenstans att hitta, även om jag är dödstrött! Ikväll har jag läst noveller och wordfeudat för mycket. (habna heter jag där och är jätte duktig på wordfeud. Nånej, jag suger brutalt.) Även hunnit ligga på soffan och mysa med min finaste fina dotter, som idag (igår) hade en mildare grad av trotsandet och det var så himla skönt. Ett tag där trodde jag att vi hade tagit hem fel unge från dagis när dagarna gick ut på att höra på skrik och titta på krokodiltårar pga den starka viljan och massor med gnäll, gnäll och mera gnäll.

Magen kurrar lite men för att inte behöva må ännu sämre än vad jag har gjort idag (eller dessa dagar) så tänker jag ligga och vrida och vända tills jag somnar. Vi avslutar inlägget med en instagrammat bild på me and my man.


You are a cinema, I could watch you forever.




People always leave

I skrivandes stund känner jag mig så tom och ledsen. Jag är ledsen över att saker och ting är som det är, så jävla ledsen och led allt att jag känner att det är nu som det är dags att slänga bort telefonen, bokstavligen och stänga ut världen.

För dessa dagar som har gått har det varit jag som har blivit utstängd och varken vetat in eller ut. Det som har mest tagit ork, svett och tårar, det som har kämpats för femtiomiljoner gånger håller sakta men säkert på att rasa ner och jag kan inte göra någonting annat än att stå och se på. Det ni, är vad som pågår i mitt liv just nu. På en dag vände allt upp och ner, förjävligt.


Morgonmys

Morgonmys med dottern i soffan, barnprogram på tvn och en underbar dotter som läser sagor. Skulle inte ha velat ha det på något annat sätt. Min dotter är finast.

Snart ska vi (Yasmine) få klä ut sig till påskhäxa/hare/kyckling egentligen vad hon vill och påska runt här i byn. Imorse blev vi "väckt" av min moster som kom in med världens största kinderägg åt ungen, hade gärnat velat få en själv också, haha.


Sori sori

Sori! Jag borde egentligen inte alls tillåtas att ha en blogg, bara för att det blir bloggpaus helt oväntad nu som då. Sori igen. Jag har faktiskt fått klagomål för mitt dåliga bloggandet av mina kära vänner, lovar att skärpa mig. Inom snar framtid.

Vi lever och mår fint, hela lilla familjen. Yasmine stortrivs på dagis men det finns dagar hon hellre vill vara hem med mamma & pappa, men det går om. De första dagarna grät hon och mammahjärtat värkte som bara den men sen började det flyta på och nuförtiden hinner vi knappt kramas eller säga hejdå innan hon har sprungit in till sina vänner. Jag får väl vara glad att det är så och inte det motsatta.

Skolan går finfint för oss föräldrar och vi har det finfint även vi tillsammans, han och jag. Hela familjen för den delen. Det nalkas påsk nu och imorgon är det sista skoldagen före vi får påsklov, skönt! Hemhem till bådas föräldrar ska vi ihelgen och jag längtar. Jag saknar min mamma och pappa så himla mycket.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus