Ofeelis!

Jag är sur och bitter. Hatar verkligen FPA/KELA. Min mamma har lärt mig att om man inte har något snällt att säga så ska man vara tyst och det är just det jag måste vara nu. Spricker av ilska! Imorgon ska ms preggo dit och kicka some asses och jag lovar, it ain't gonna be nice.

Städfreak, glassätande och ängelbarn.

Min bättre hälft, han bara städar och städar just nu. Hem kom han för en halvtimma sedan, med en dammsugare som har en jädrans oljud. Blir. Galen. Anyways så har jag och ungen hunnit äta och Tobbe har haft oss att plocka upp lite saker och ting och assisterat honom. Jag blev nyss klar med diskandet och tänker göra ingenting medan dammsugaren är igång, för som sagt, jag blir så galen av oljudet.

Min mage är stenhård just nu. Jag har liksom överaktiverat mig idag och gått så himla mycket. Ungen har idag varit från dagis till en liten djurpark, ridit på hästar och tittat på djur och såklart åkt buss har de även gjort. Bälten var på försäkrade ungen. Så hon har haft en riktigt bra dagisdag idag och sen hämtade jag henne tidigare än vanligt och gjorde något annat än vi brukar. Promenerade in till stan för att äta glass med Ida, Josefine och Cindy. Vi hade det ytterst trevligt, skrattade som vanligt och Yasmine satt nöjd i vagnen med sin softis/pehmis.

Yasmine har varit så snäll och lydig idag att jag börjar tveka lite om det är rätt unge som jag hämtade hem från dagis. Alltid skönt med en dag då allt går finfint, no problemas! Mama gillar läget.


576369_204582966325424_200790410038013_320471_26940179_n_large
weheartit.com


Facebook, Wordfeud och Instagram.

Avslutar denna dag med en facebook dejt med bästis. Och alldagliga hahahahaha momentsar med Ida. Jag har det så himla awesome. Min bättre hälft ligger i badet och relaxar, spelar lite wordfeud. Vi har blivit två wordfeud nördar, suck! Böt namnet till MamaHanna istället för att försöka hålla bort creepy män från att vara creepy, hehe.

Såg även att en del har hittat mig på Instagram också. Skapade ett konto där redan förra sommaren och tänkte använda den mest för eget bruk. mamahanna heter jag även där för er andra som vill vara de allra första att få se vad vi håller på med.


Så himla frustrerande!

Jag blir så himla frustrerad på Kela. Fattar ingenting på deras hemsida och hos dem så tar det evigheter. En gång har jag faktiskt fått riktigt bra kundbetjäning, men det var bara en av sjuttioåttatusen typ. Här ska det ändras på så mycket i och med att mammaledigheten ska inledas så småningom och hemvårdsstöd för Yasmine ska fixas and so on. Ja, man blir ju inte alls klok!

Babyn.

Morgonen kunde inte ha börjat bättre. Hela familjen satt ivrigt i väntrummet och väntade på vår tur. Yasmine förstod inte riktigt varför jag även idag skulle ligga på rygg och dra upp tröjan och visa magen Snällt satt hon i pappas famn och tittade på medan läkaren visade ögonen, näsa och mun på bebis. Sen forsatte han med resten av kroppsdelarna och jag låg bara och njöt av att se bebben.

Allting såg bra ut. Bebisen växer och mår bra. Smälte av lycka när vi fick se bebbens små fingrar och fötter, åååh! Könet fick vi tyvärr inte veta eftersom babyn låg "konstigt". Så det får bli en surprise sen om ca 3 månader, om vi inte bestämmer oss för att boka in en till ultraljud och kanske då har turen att se om det är liten flicka eller pojke som gömmer sig där inne. Men det kan faktiskt bli riktigt roligt och spännande att inte veta. Men å andra sidan så är ju alltid ultraljud besökerna så himla uppskattad och härliga.



Mama, the big bloggerska.

Voj vilken aktiv bloggerska jag är ikväll, haha! Nå, klockan börjar bli mycket och jag ska strax söka mig till sängs, bredvid min bättre hälft. Mama är lite kramsjuk ikväll, måste pussa och krama ihjäl mina hjärtan före natidags ju!


Hade helt glömt bort att min unge har varit sådär liten och gosig också. ♥


iMac åt mama och pappa.

Tobbe har sålt sin dator så nu delar vi på min värdelösa laptop som sjunger sina sista verser. Jag planerar att köpa en iMac åt oss båda två. (Inte varsin då, kanske när det börjar växa pengar på träd) Såklart blir den mera min eftersom jag är ju en så stor bloggerska, döh. Nånej, skojja ba! Med andra ord så ska det här sparas. Hade först tänkt köpa en macbook eller macbook air åt mama herself men ja, jag är ju en liten mongoflåjd som följer den där what's yours is mine och blablabla. Sen så har vi ju varsin iPhone så det är inte direkt något buuhuu moment när vi inte kan ta med datorn överallt. iMac it is! Måste ju unna oss föräldrar någonting också ;)


Hög på sommarfeelis.

Min mormor har en rabarberbuske/buskar hemma hos sig och den tänker jag plundra och sedan be snällt av mamma att laga rabarber saft åt oss. Mums! Lää-ängtar. Sommar är nog den bästa årstiden som finns. Det finns så mycket att göra och så mycket att gott att äta och allt känns bättre och mycket lättare på sommaren!

image description
Favorit i Repris ♥

 

I sommar ska vi leka med Janina, Nicolina och Joline. Så himla mycket så att de blir led oss. Woohooo liksom. Förra sommaren sprang jag efter ungarna och hade alltid ena ögat på dem så att Janina fick vila. I sommar är det min tur att slappa och låta Janina springa runt som en babian, muhahaha. Because I'm such a good friend.


Gina Tricot.



Om ni inte redan har en vårfest/avslutnings klänning så här ovanför har ni två från Gina Tricot. Hade gärnat haft dessa i min garderob, just saying.


Lill fotografern.

Det är alltid lika roligt att titta igenom sin fotoalbum på iPhonen efter att Yasmine har varit framme och lekt proffs fotografer. Hon om någon älskar att fotografera, och inlevelse har hon också. Så himla roligt att se när hon ivrigt tar bilder.

image descriptionimage descriptionimage description

Yasmine och hennes risbuske.

Det är inte alla dagar jag får göra någonting med Yasmines risbuske till hår. Alltså ungen, hon verkar vara så himla allergisk mot en borste, att borsta igenom sitt hår. Och jag är så trött på att behöva springa efter henne varenda jävla dag och försöka tjata på ungen. "Låt nu mamma borsta lite, vill int du va lika fin som en prinsessa, blablabla" DET om något är uttjatat här hemma. Nå, i Söndags fick jag borsta hennes hår och ja, även göra något fint. Blev en enkel snabb hästsvans men oj så mycket det gjorde.

Vi fick helt plötsligt en mycket fin och glad unge på köpet.
(Nå hon är alltid fin och glad!) Och eftersom hennes hår inte längre var som en risbuske så ville ju ungen såklart klä upp sig till lite. Det fick hon. Ungen nöjd, pappa och mamma nöjd, hela familjen var nöjda. Men risbusken kom tillbaka efter 1 timme. Helt okej ändå.

♥♥♥

Helgen i bilder och ord.

Fredagen packade vi ihop oss i bilen och styrde kosan mot Oravais. Vi åkte först hem till mina morföräldrar och fick god grillmat och en härlig kokoskaka till efterrätt. En trevlig pratstund men min fina storasyster hann vi även ha, vi skrattade väldans mycket och sen när hon åkte iväg så packade vi även ihop oss och åkte till Tobbes mammas och co. Tobbe fixade lite på sin bil och sen åkte vi snabbt till Halpa Halli, nöjda kom vi därifrån och kvällen spenderade jag mer eller mindre i Tobbes bil, hjälpte honom lite nu som då och ungen lekte glatt med sin faster.

image description

Jag fick även lite ensamtid med min bättre hälft. Vi slog på stort och for iväg till Abc på lite mat. Och före vi for hem till vår sovande unge hann vi även via T's där även syrran befann sig med lite gott åt dem. Roliga skrattmomentsar fick vi även där. Gjorde en asbra deal med syrran.



Lördagsmorgon var mama herself väldigt trögstartad. Jag slockande på soffan en liten stund efter att vi hade stigit upp, haha. Nå ungen och gubben klarade sig finfint utan mig ute i det fina vädret. Tobbe fixade på sin bil, igen och ungen lekte även på lördagen glatt med sin faster. Sen försökte svärmor väcka mig med att säga att rabarberpajen som hon bakade var klar. Nå, jag steg upp och fick mig en bit rababerpaj. Så himla gott var det. Dagen spenderade jag också mer eller mindre i Tobbes bil, haha.



Vi fick även goda våfflor/pannkakor av svärmor till lunch och då tog det stopp för mitt söta intag för dagen. Är mer en saltig människa, haha. Såklart hade Stora systern bakat en äpplepaj, och ja, vi var ju bara tvungna att åka dit och smaka på den också. Sagt och gjort, gubben lämnade av oss hos mammas och åkte sen iväg för lite fotboll. Och vi hann umgås med min syster en stund före gubben ville ha en glass. Hellnäs it was. Och Ja, efter det blev jag så trött och grinig och hungrig och kissnödig, ja listan kan bli så förfärligt lång och hemlängtan hade jag. Så vi hann bråka lite gubben och jag. Bölade som en liten unge. Nå, senare mot kvällen var allt frid och fröjd igen.



Vi började Söndagen med brunch/lunch och spenderade morgonen/förmiddagen mer eller mindre ute på balkongen, tummen upp för sommarvädret som kommer sakta men säkert tillbaka. Som vi har längtat! Nå, efter att hela familjen var ren och påklädd packade vi ihop oss i bastun (bilen) och åkte iväg till Tobbes pappas villa för att umgås lite med dem. Väl framme fick vi njuta av fin utsikt och fin sällskap.



När Yasmine inte lekte med dockvagnen eller gungade så satt vi i hängmattan, hon och jag och njöt av det fina vädret medan pappa försökte få en fin bränna.



När ungen lekte, passade jag på att breda ut mig i gungmattan. Oh jeeeas! Kommer att vara mamas chillin' like a boss plats varje gång vi är där.



Sen grillade vi lite och efter maten ville Tobbe spela lite fotboll
med sin kusin så vi åkte hem till mina föräldrars. Ungen fick leka med sin morbror, hans kompis och mina kusiner medan mama herself passade på att catcha upp med lillasystern och mamma. Vi hann även fika lite före det var dags att avsluta den fina dagen och åka hem.

Rådgivningen och Kokkola

Skoldagen har gått fort förbi, vi var bara några få i klassen idag eftersom hela klassen egentligen hade ledigt. Yasmine var trögstartad imorse så det var otroligt skönt att komma till ett tyst klassrum och glada vänner. Efter skolan blev det att åka hem snabbt och sedan hämta upp ungen från dagis och sen iväg till rådgivningen.

Allt såg bra ut och bebbens härliga hjärtljud fick vi också höra. Efter rådgivningen styrde vi kosan mot Kokkola. Mama sökte efter en reserv vårfestklänning och det hittade jag nog. En svart enkel preggo klänning, ungen fick två par solbrillor och pappa fick även ett par han också. Biltema hann vi också besöka.

Imorgon har vi ultraljud redan från morgonen så jag hoppas på goda nyheter där också. Är konstigt nog mer nervös denna gång än förra graviditeten. Ja, det var väl allt jag hade på hjärtat idag. Ska försöka visa er lite bilder från igår, så att inte denna blogg blir sådär tråkig blogg utan bilder. Stay tuned!

Boy or Girl?

På Tisdag får vi kanske veta om Yasmine ska få en lillasyster eller lillebror. Vad tror ni?



Vilodag för tuttarna och dagens mage.



Idag fick mina tuttar en ledig dag.
Bikinin fick åka på. Väldigt uppskattad för gravida tuttar. Nåja, alla tuttar överlag. Och idag ser magen ut så här. Inga bristningar från denna graviditet, ännu. Men de ni ser där uppe är från the preggo time med Yasmine. Eller ja, de kom när hon kom ut till världen.

Sköna Söndag

Hela familjen är ren och ready för lite villaliv. Ni får bilder ikväll så stay tuned! :)

9gag gubbe, ms Jay och Yasmine.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om
Remdy. Men lite 9gag gubbar finns det där, så nog duger ju Remdy, iallafall lite. Janina hann jag inte prata med idag, så om du läser detta Janina imorgon så boka in en facebook dejt imorgon någongång, om du har tid då. (Bryr mig inte alls om du inte vill, för du måste.) 8-14:20 är jag i skolan. Sen efter det är jag all yours!

Ligger på sängen just nu och ska strax lägga bort telefonen, vi låg nyss jag och Tobbe och beundrade vår underbara fina sovande dotter. Vi är så lycklig lottade att ha världens bästa dotter. Hon är så himla fin!


Haha, jag suger.


Remby


New Girl

De allra bästa serierna har nått sitt slut. Eller så har de en lååång paus. Serier nörd som jag är gav jag "New Girl" en chans. Tittade första avsnittet för två dagar sedan och nu har jag sett klart avsnitt 17. Mera mera! Ganska bra serie ju. 4,9999 mamisar av 5 mamisar.


Snart ede fredagsmys!

Yasmine var inte det minsta taggad att åka till dagis imorse men iväg kom hon nog. Jag slutade 12:45 idag så det blev en promenad hem själv i det fina vädret. 13:00 steg jag innanför dörren och en halvtimma senare däckade jag på soffan. Tobbe hann komma hem någongång också och sen var det bara att åka iväg och hämta hem vår lilla busing från dagis.

Nu har vi ätit och Tobbe for för en halvtimma sen iväg till sin Pappas för att fixa bas och blabla i bilen. Jag och ungen sitter i soffan och chillar like a boss. Själv ska jag strax försöka hitta något att underhålla ungen med så att jag kan skriva klart mina engelska uppsatser. Jag har ju förstås beställt hem lite smått och gott av gubben sen när han kommer. Lyxar till det på en Torsdag.


Still going strong.

Det känns som om jag ska föda typ närsomhelst. Sammandragningar har jag haft hela dagen, mer eller mindre. Har så sjukt i magen just nu att jag inte riktigt kan fungera. Men still going strong! Väntar på att gubben ska komma hem och ta hand om mig lite.


I love you already.


Marie är lite väl on fire med Wordfeud.


This preggo illamående

Läget just nu är sängmode. Hujjedamej vad dåligt jag mår. Lunchen är uppskjuten pga att kroppen bara vill ge vika när jag stiger upp, så äckligt dåligt mår jag. Känslan när man vill spy gånger tusen just nu. Jag som hade planerat hur jag skulle njuta av lugnet, vädret och promenaden till skolan. FML feelis just nu.


Lånar Janinas baby.

Måste ju ta tillfälle i akt att mysa med världens lugnaste bebbe ever när vi träffas. Det blir väl ombytta roller sen när det är vi som har en liten baby, haha! Det vill ju bli så ibland för man glömmer så fort hur det är att ha en liten en runt sig. Yasmine är ju stora duktiga tjejen nu! :)


Bebis i magen ♥


Tack för den fina bilden bästis

Nästan en heldag med Janina och hennes fina familj.

Janina och hennes familj åkte hem för en stund sedan och som jag redan många gånger har nämnt här i bloggen så är det så himla tråkigt att vi bor så jävla långt ifrån varandra. BUUUHUU!! Men dagen har varit obeskrivligt roligt. Jolly är en charmig liten en, likaså hennes stora syster Nicolina. Och även om Yasmine och Nicolina hann bråka tusentals gånger över små saker så tror jag nog att de hade väldigt roligt tillsammans ändå.

Vi fikade och hade det trevligt tillsammans.
Yasmine visade glatt upp sitt rum och leksaker åt Nicolina. Där satt de och lekte fridfullt (oftast). Janina och jag hade mycket att prata om men blev förstås avbrutna en hel del och sedan glömdes vad som hade sagts före bort. Tur att det finns telefoner och facebook, haha! Jag lyckades även få Daniel att börja spela Wordfeud och bli beroende. Han och Tobbe blev lite väl fnittriga när de spelade. Och ishockey hann de även titta på och ungarna ville kramas med dem lite nu som då så våra män fick multitaska en hel del de också.

Och jag känner en stor lättnad också över att våra män
kommer så bra överens. Det har jag säkert också nämnt här någongång. Vi funderade även på att ta en familjesleepover någongång, kanske hyra en stuga eller någonting i sommar och bara njuta av våra familjer och livet.

Ni får några crappy bilder från dagen, bättre än ingenting (hahaha!) Sen kan ni också förstås klicka er in till Janinas och se om hon lägger upp några bilder från idag, av bättre kvalité. Jag låtsades leka proffs fotografer där en stund så hon har väl nog en och en annan bild att visa er och tusentals att radera. I'm such a good friend.


Här har ni då fina bästis och Jolly, lugnaste bejbin ever!


Joline blev trött och Tobbe vaggade henne tills sömns.


Sen fick jag ha en mysig sovande bebis i famnen.


Nicolina kom och tittade till sin lillasyster.


Yasmine ville också vara med.


Och sen vaknade Joline och var törstig. Cirka en halvtimma senare packade de ihop allt och åkte hem. BUUHUU! Vi försöker att sikta in oss på att ta en playdate, typ varje vecka! Eller åtminstone var tredje vecka. Helst varje dag skulle vi ha om vi skulle ha kunnat ha de så bra. Anyhow, tack för en super fin dag ms Jay, Dantte, Nicolina och Jolly ♥

Banoffee pie, mumma!

Jag steg upp före mina hjärtan och började på med den där tre timmars kinuskigrejen. Nu en timme senare är även sömntutorna vakna, ungen tittar på lejonkungen och Tobbe dricker sin morgonkaffe.


Mums jordgubbar!

Grönsaker och dipp hittade inte sig ner till matkorgen men jordgubbar däremot. Även om de är så himla dyra (just nu) för så lite så var det nog värt det. Jordgubbar är ju så go' :)


Städning, jazuccibad och poliser.

Eftersom vi ändå städade upp här hemma tog jag tillfälle i akt och städade allt så himla noga. Men vi tog en paus i städandet och åkte iväg till en stuga som Tobbes mami hade hyrt.

Området var in the middle of nowhere men oj så fint ställe. Vi badade jacuzzi och bara njöt. Hemma är vi just nu och såklart skulle jag börja hänga upp kläder på tork och sopa lite, då sa ryggen ifrån och sammandragningar fick jag även så nu ligger jag på soffan och vilar lite före jag påriktigt går och lägger mig. Vi ska ju som jag redan har berättat få fin besök imorgon!

under mitt vilandet hör jag mopedljud, inte alls något konstigt med det men strax efter hörde vi även polisens fina melodi och såg förstås även deras blåljus. Haha, stackars mopedist som så envist ska försöka köra undan poliserna.


Jordgube

Yasmine, chilling like a boss med årets första (stora) jordgubbe!


Sagostund

Yasmine har rabblat upp alla sina nallar, mjukisdjur här på soffan och sitter just nu och läser och sjunger för dem. Ja, hon har sagostund med alla sina mjukisdjur.


Cleaning the house

Min stackars rygg tog nog stryk av att städa Yasmine rum. Men nu är iallafall two out of three down. 1 to go och det är köket, jobbigaste stället. Tobbe stängde nyss av tvn, haha. Ryssland ledde med 3-1. Hans happy vrål när Finland gjorde första målet varade inte så länge med andra ord.

Jag ska försöka att få bort the zombie look så att vi kan åka och handla lite så småningom. Kanske "ingredienser" till grönsaker och dipp råkar hitta sig ner i matkorgen.

556216_274884159264904_137805279639460_599879_905434296_n_large


God morgon världen!

Vi fick även en liten sovmorgon idag också, sovmorgon uppskattas alltid. Frulle har vi ätit och nu ska vi slappa lite och sedan ta tag i allt som skall göras. Tobbe kommer såklart att ta paus i städandet när Ishockey börjar men det är helt okej för då får jag välja vad jag gör. Tror jag väljer wc:n, köket och sedan får Yasmine hjälpa mig att städa hennes rum.

Wnam2nxy8oq_large


Old school diggande \../

Egentligen så förstår jag mig inte på denna låt. Men den ger mig ändå ganska så bra sommarfeelis plus att Jennifer Lopez är ju så freakin snygg!



Och denna låt ger mig ganska så bra feelis också.



Ni vet, jag kan ju direkt inte
dansa längre utan att typ, ja, sätta igång förlossningen så jag får köra med lite huvud diggandet och sånt här \../ diggandet. Lovar att försöka se cool ut om jag får för mig att joina krogkväll med kompisarna någon gång. That I promiseee yoooou :)

Halsbränna is killing me tonight.

Jag är inte uppe så här sent med vilja, utan jag har världens grymmaste halsbränna just nu att det icke går att sova. Bläh liksom! Hade gärnat plussat på sömnkontot med ett par extra skönhetssömns timmar. Det är ju inte så att jag är på plusstrecket. Men jag klagar inte (bara lite), försöker att se det positivt. Imorgon ska här städas för liv och död (!!!) Sånt tycker vi om. Eller så inte, men kul med ett fint hem iallafall.

Påtal om halsbränna; (haha) det är så himla praktiskt att ha skydd
runt studsmattan. Yasmine älskar att hoppa så det känns helt okej att stänga in henne där och låta henne hoppa runt som en babian och få ur sig extra energi och på samma gång själv kunna göra lite vadsomhelst. Eftersom vi bor i lägenhet och har inte så där jätte mycket balkongsutrymme så är det inte här hon hoppar runt som en babian, utan hemma hos mammas.

579657_3926652166798_1294498087_33727302_42893807_n_large




Ps. Och Emma, din födelsedags glöms inte bort. Sori att vi inte (tror jag) kommer att kunna attenda. Lovar att din föddispresent till dig från oss systrar kommer få dig att förlåta oss för att inte kunna attenda. Ja, den är freakin' nice om man är heter Emma då förstås, haha. Men puss och kram på födelsedagen iallafall ♥ Ds.

Maxi klänning från H&M.


Kanske mama glider runt i denna enkla maxi klänningen i sommar. Den töjs ju väldigt bra så magen borde rymmas fint. En av de fördelerna med att vara "liten" från förr, haha. Behövs ju egentligen inga riktiga preggo kläder. Men ett par mama byxor ska man nog ha i garderoben. Och ett par mama jeans har jag ju redan. Sen vet jag nog att det är bäst med slappa sköna kläder på sommaren när man har en bulle i ugnen.

Träningsmotivationen kommer lite för tidigt.

Det är ganska roligt att jag har motivation till att träna nu när jag inte kan. Jag får ju hoppas att den sitter i tills jag får börja träna. Men med två graviditeter så kommer säkerligen även mina magmusklar att vara så splittrade att det krävs en hel del träning.

Men först får jag njuta av att bli rund och mysig. Tobbe får mer att älska och jag behöver inte vara ledsen över att gå upp flera kg. Jag får hoppas att de extra kilona trillar av genom ammandet (jag hoppas att ammandet funkar denna gång också) och barnvagnspromenader. Magen vet jag kommer att kräva träning. Senaste gången jag hade platt fin mage var nog före jag blev gravid med Yasmine.

Rumpa och tuttar vill jag gärna behålla,
men knappast får jag göra det. Allt har en tendens att lägga sig på magen. Sen hoppas jag på att inte få fler bristningar. Dessa från förra graviditeten har ju börjat "försvinna" om man säger så. Egentligen så är inget av dessa saker så viktiga som att få ha friska barn. Men visst får man drömma om en fin vältränad (ingen bodybuilder mama har jag tänkt bli) kropp ändå! :)

 

 


Yasmine, fina Yasmine.

Oj vår Yasmine, vår lilla fina Yasmine. Ikväll somnade hon utan blöja. Hon är inte blöjfri på natten men ikväll blev det bara så. Nå för en stund sedan steg ungen upp, traskade iväg till wc:n, hoppade upp på wc:n och kissade i mörkret. Nog är hon allt duktig vår unge när hon vill vara det. ♥



Tobbe fotograferar.

Magen i dagens läge. Min fina man är fotografen. Ska jag vara ärlig är han inte så där dåligt som jag trodde, haha. Såklart får ni med en sovande Yasmine i bakgrunden.


Min bästis Jay

Det är endast två dagar tills jag får träffa bästis, woohoo! Även om vi pratar så himla mycket nu dessa dagar så vet jag att vi ändå kommer att sitta och prata i mun på varandra nu på Söndag när vi träffas. Kinuskipaj hade jag tänkt bjuda på, det är väl det enda jag bakar nuförtiden, haha. Men Janina, hon bakar så mycket gott och det är väldans svårt att försöka toppa något hon bakar. Jag känner mig liksom, ganska så värdelös på bakfronten- nog när det är Janina som jag jämför mig med. Och jo, jag vet att man inte ska jämföra sig med andra. Men det är helt okej faktiskt, för det ger mig tusen anledningar att låta bästis skämma bort mig med massa goda bakelser och sånt.

Oj min fina bästis, henne är jag så stolt över.
alla borde få ha en vän som ms Jay.


Multitaskar, såklart!

Jag multitaskar. Ligger i badet as we speak, med ungen såklart. Wordfeudar och bloggar. Jag får ju hoppas att inte telefonen ramlar ner i vattnet!


Värdelös maasu bild.

Hade helt glömt bort att ha systern att ta maasu bilder. Tobbe är enligt han själv siffran 2 i en skala på 1-5 (5 är bäst) på att fota. Det återstår att se. Men just nu i liggläge med iPhone som kamera ser magen ut så här, om man tittar ner.


Home Sweet Home.

Oj suck. Jag vaknade med lite tandvärk, hemsk nack och rygg värk och ont i halsen. Jag har varken tid eller ork att vara sjuk. Men vi är hemma. Jag ska försöka att vila upp mig lite nu och sedan ta itu med hemmet som måste städas och så finns det alltid disk att diska. Det är knappast så att det inte finns någonting att göra här hemma, för mycket finns det att göra. Nåja, nu ska jag lägga mig ner i soffan och wordfeuda lite i väntan på maten.

Good morning.

Jag och ungen tog sovmorgon idag, steg upp för ca 10 minuter sedan. I skrivandens stund sitter vi och äter frukost. Yasmine fösöker multitaska med att äta frukost, leka med hundarna och umgås med sin moster.


Oj nå sori sori!

Sori för att jag dampade. Skyller på graviditeten. Och på min sjuka hals, stenhårda mage och lite kännade av ännu mera tandvärk. Man blir bitter av sånt här.

Ska försöka att sova nu, som alla andra i detta hus redan gör. Ska även försöka att inte dampa mera.


Preggo jag är så irriterad på spammare

Alltså ni som vet med er att ni spammar facebook just nu varje gång Finland spelar eller VM i överlag, kan ni sluta med det? Såklart får ni hurra och vara happy men öh, det är ganska så K BRY när sisådär 500 vänner kommer med antingen JEES, JAA!, FINLAND osv osv. Me gusta är inte så retard att jag missar när de gör mål, just saying. Vinner de så är det helt ok, men under tiden kan ni ju titta på matchen istället för att sitta på facebook för att uppdatera varje gång de får mål. Och sen så ger det mig så jävla ofeelis när alla ska uppdatera sin status om hur Sverige suger och blablabla. Varför? Här ska det pratas om att sluta mobba och sånt, haha dubbelmoral much?

Missförstå mig inte. Hurra och var glad så mycket ni vill bara men, enough is enough ibland. Mitt riktiga jag skulle ha pallat denna tryck hur lätt som helst men mitt preggo jag vill hänga mig själv och eventuellt dagga skiten ur alla. Sori! Jag. Pallar. Inte.


Bejbin

Den här bebisen i magen är nog oskojat en riktig nattuggla och älskar mycket ljud. Eller hatar. Sparkar hårt och extra mycket när det är mycket ljud. Verkar vara ganska så pigg nattetid. Ger en Dafaq känsla när man vaknar mitt i natten av sparkandet, haha. Jag har inget minne av att Yasmine var så vild att jag kunde vakna av sparkandet mitt i natten.

Lovar maasubild tills imorgon!


Ofeelis med tandvärk.

Igår var jag för hungrig för att fungera och idag vaknade jag 06 sharp (!) av världens tandvärk, så jävla ofeelis. Tandvärk har jag haft hela freakin' dagen, suckar över hur mycket jag skulle vilja banka sönder mig själv, blå och gul, gul och blå- whatevhs, bara för att känna något annat än tandvärk.

Powernappade även idag, hade ännu värre tandvärk när jag vaknade. Kände mig så himla febrig. Ganska så dålig feelis då igen. Denna dag har nog varit så fruktasvärd tandvärkish dag, utom ikväll då, när jag hade Qtime med lilla hjärtat.

Vaknar jag igen imorgon vid 6ish och har tandvärk så lovar jag att jag kommer att dagga någon. Haha, det skulle ju bli en bra dag imorgon!


Ishockeytittande, girls time och den vardagliga trotsen.

Jag börjar om igen då. Hoppas på att blogg.se's app inte fuckar upp allt igen. Anyhow; jag och dottern är hemma hos mami/mommo as we speak. Första gången på vää-ää-äääldigt länge som vi övernattar här. Senaste gången var nog när Yasmine var knappa 1 vecka gammal, då sov vi över här i 1 vecka.

Ikväll har jag och Yasmine haft Qtime, hon och jag. Vi har ätit en hel del mat och gotta, tittat ishockey, ungen har badat i en stor handfat (hennes idé), tittat lite mer ishockey, målat naglarna och sen lite mer hockeytittande. 20:30 somnade ungen så jag fick titta på ishockey helt själv. Cirka halv tio kom storasystern/moster L hem och jag hade tänkt fara iväg snabbt med henne till butiken efter något gott, nånej, efter mjölk och blöjor. Såklart vaknar Yasmine till när jag höll på att klä på mig. Ledsen_unge09 - så halaren fick åka på och så fick hon följa med.

Nu håller ungen på att somna om igen och jag bloggar (döh!). Älskar att mami och papi har en skön soffa och stor awesome tv, plus att det finns bättre kanaler här än där hemma- Awesomeness. Imorgon ska stora systern baka, jag och ungen ska låtsas hjälpa till, blir med andra ord en hel del slappandet och ätandet för min och ungens del imorgon. Så ja, jag har en ganska bra känsla av att morgondagen kommer att bli awesome.

Haha oj jösses! Yasmine är pigg som en spigg (dafaq just happened?) och nattandet just nu går allt annat än smidigt och smärtfritt. Mama är så trött och klockan är ju så himla mycket. Oj suck. Skönt att fara hem imorgon, komma hem till normala rutiner, tider. Trotsandet är ganska så same shit var vi än befinner oss, ibland mer eller mindre och den har jag liksom vant mig med. Det är bara den här ungen som blir lite väl till sig när vi inte sover hemma.


Well #%££$!¥*^%##

Man ba #%$££#£#£#£ när man inser att blogg.se's app just fuckade upp sig! Skrev världens längsta inlägg typ. Oj suck.


Hungrig mama!

En stor Opera Special skulle verkligen sitta bra just nu. Och pizzerians makaronisallad, mums. Och en chipspåse eller grönsaker med dipp. Med andra ord så mättade inte alls ärtsoppan vi åt idag. Den var inte heller god för den delen. Jag skulle inte heller tacka nej till varma smörgåsar. Ja, jag är så himla hungrig just nu! Too hungry to function typ.


Gimme a break!

Jag mår nog betydligt sämre denna gång än med förra graviditeten. Illamående slår oftast till helt plötsligt vilket gör att allt blir upp och ner. Kan inte göra någonting annat än att ligga i sängen som en livlös fisk. Trött som bara den är jag också men jag mår för dåligt för att kunna sova. Så himla dåligt att det ska koncentreras för att inte spy. Tacka vet jag min fina man som är extra snäll varje gång jag förvandlas till en livlös fisk.

Jag och bästis har pratat ganska mycket idag, mer än vad vi annars brukar hinna med. Mest för att hon svävar på Hugo Rosas moln och sedan vår vanliga prat om ditt och datt. Can't wait tills vi träffas nu på Söndag.


Unicorn, nejlikor och positiv tänkande!

Förra Lördag fick Yasmine en sån där pinnhäst eller unicorn. En mycket fin sådan. Ungen älskar den. Mama herself fick en blombukett med ceris färgade rosor och rosa nejlikor. Ja, vi kunde ha haft det sämre på den fronten.

Nu söker vi en ny bil också, gubben är stressad över att inte ha någon bil medan jag försöker att hantera situationen utan stress, går lite så där hmm.. Dåligt. Trots såna här tråkiga grejer så kunde vi ju ha haft det så mycket sämre. Man måste ju vara positiv, även om det är tungt!

 

 


Bästis, aprikos och jasmin.

Redan 8:00 pratade jag i telefon men bästis. En fin start på morgonen och vi har bestämt träff! Nu på Söndag kommer hon och hennes fina familj hit för första gången, playdate för ungarna och en jätte sen föddis firande för oss vuxna. Kanske vi får inklämd lite försenade morsdag firande också, haha. Måste passa på att ta allt på en gång, eller hinna med så mycket som möjligt!

Bebis i magen sparkar väldans mycket nuförtiden, ibland så att det kittlas och ibland blir det så att hela jag vrids lite till höger eller vänster. Jag äter jätte trögt nuförtiden och matlusten kan försvinna så där plötsligt. Jag känner inte i förväg när jag är hungrig utan det kommer bara så där out of nowhere. Jag tål inte smaken av smörgåstårta eller hundben, haha. Jag gråter väldigt sällan men blir arg och irriterad allt som oftast, minst 1 gång per timme typ.

Mina cravings då? Jag har a thing för Novelle Plus Aprikos och Jasmin vatten, nam. Citymarket har just nu 2 för 4,50. Måste dit och köpa hem!

Sjukis och Maroon 5

Idag har jag och dottern varit hemma från dagis och skola. Hon hostar som om hon skulle ha rökt i 50 år och ibland blir det så mycket hostandet att det slutar i spyor. De borrar och har sig här utanför oss och jag förstår inte riktigt hur dottern kan sova trots ljudet. Men å andra sidan, är man sjuk och trött så går det förstås att sova trots allt som händer runtomkring sig.

Hoppas förstås att hon blir lite friskare imorgon, ungen har nämligen fotografering på dagis imorgon men om det inte blir bättre så tror jag nog att vi bara går dit och låter ungen fotograferas och sen hem tillbaka. Vi ger tummen ner för sjukdagar.

Josef - nu spelas denna låt på reapet.


Just so you know

Jag vet att jag suger på att uppdatera men bloggen är inte på prio listan just nu och sen så har Yasmine gått och blivit lite sjukis nu ihelg.

Motivationen är på noll så jag återkommer när den kommer tillbaka.


Nå hehe, kul

HAHA! Canada vann. Facebook är överspammad med olyckliga vänner pga förlusten. Hade helt glömt bort hur mycket alla spammar facebook nu under dessa VMs veckor. Sjukt!

Annars ligger jag fortfarande i sängen och tänker faktiskt gå och sova nu. Ofeelis med huvudvärk och illamående.


Heeejjaa Canada!

Jag går mot strömmen och hejjar faktiskt på Canada ikväll. Säkerligen därför jag är ensam just nu. Nånee! Eller? .. Yasmine sover sött sedan 2 timmar tillbaka och bebis i magen sparkar och hickar lite, så inte är jag SÅ ensam.

Förbereder mig mentalt på att sambon kommer att trilla innanför dörren 4 inatt, om han nu inte går hem till någon annan eller trillar ner för trapporna. Låter honom ta hand om diskberget och allt sånt imorgon, bara för att jag och ungen planerar att bara slappa hela morgondagen. Måste ju ladda krafter för en ny vecka, döhh. Som endast består av tre dagar, haha SÅ HIMLA SKÖNT!


New bag



WF

Wordfeudar med Josef, som alla andra dagar. Rekordtid på en omgång måste vara nu, 15 minuter har gått (typ) och vi är på slutspurten. Hejja Jag! Haha.


What a freakin sad day.

Oj suck. Jag är på världens dåligaste humör. Oftast växlar det mellan normalläge och arg/sur/förbannad läge. Helt normalt egentligen. Men idag är jag bara ledsen. Sucka mitt hjärta. Lite tid med mamma och co. Tack!

Dagens bästa:
- Fick en fin armband av Fina Ida till födispresent. Tre turkosa pärlor ser ni på bilden, symboliserar bebis i magen, Yasmine och Tobbe.
-Träffade Stora Syster, även om det var knappa 5 minuter så kändes allt lite lättare.
- När jag slutade skolan och gick mot bilen, där stod säkerligen världens gladaste 2 åringen och väntade på mamma.


Grattis Jag!

Min deppstund varade inte så länge. Tog tag i deppandet och strejkade helt min humör och åkte iväg till butiken. Handlade smörgåstårta ingredienser och rörde sen ihop en smörgåstårta. Kändes ju lite väldigt öhm.. Forever Alone när tårtan skulle dekoreras.

Så, idag är dagen då jag blir ett år äldre. 19 år, it is! Hur det känns? Inte så värst annorlunda än att vara 18, haha. Kommer ju inte heller att slå på något storslaget så vi kör med lite kaffe och tårta.


Dålig feelis!

Idag är jag så jäkla lättirriterad. Är så fruktansvärd led allt och alla. Har ingen lust med någonting eller äns vara social. Jag vill hem, hem till lugn och ro. Känner mig så bitter och sur just nu att jag vill bara vara för mig själv.

Bortsett från the bitterness så har jag och dottern även hunnit mysa i soffan idag, hemma hos mina föräldrar. DET var nog dagens höjdpunkt. Nu känner jag bara hur arg jag blir när jag tänker på hur otacksam människor kan vara. Bäst att sluta skriva då.


Too busy to care.

Så var det med det, Finland vann, fint så! Jag hann inte äns se en endaste sekund av matchen, var eller är busy med att få Yasmine att sova eller somna för natten. Yasmine tycker att det inte alls är okej att pappa inte är hemma, hon har ju inte alls varit med honom idag så jag kan förstå att hon saknar honom. Att försöka förklara för henne att han är hemma när hon vaknar imorgon är typ, ganska så mission impossible!

Men nu snarkas det så jag ska försöka stiga upp och gå till köket för att laga en kvälls smörgås, mama är vrååålhungrig ju!


VM fredag.

VM började idag. Jag hann sakna gubben före han for iväg. Jag har mått förfärligt dåligt idag men även haft en gemytlig pratstund med min Stora Syster L - handlat hem lite ett och annat, även en rund form med avtagbarkant så att jag inte längre har någon ursäkt att inte baka cheesecake.

Såklart även saknat gubben lite mer men eftersom jag i skrivandens stund lägger ungen och sova så är det inte alls så jätte länge tills han kommer hem. Det är väl lite hur man ser på saken. Jag kommer att ligga och sova medan han är påväg hem, sen troligtvis stiga upp för att gå på wc när han kommer in genom dörrn. Jeeij.


Bada och barn

Det tog ju sin tid att få upp pappa från soffan ikväll så ungen och jag har haft extra mycket kvalitetstid. Vi har läst sagor, badat och såklart skulle ungen ha med sig en och en annan leksak i badet vilket alltid slutar med att hur mycket jag än försöker att njuta av en "lugn" badtime så ser jag t.ex när en häst kommer upp bredvid mig eller när jag plötsligt har ett tåg bakom ryggen. Alltså barn, haha! Nå, sen har vi även fortsatt med att lära oss färger och att räkna.

När vi väl fick upp pappsen så var det dags för ungen att lägga på en blöja, hoppa upp i soffan med mjölkflaska i handen och sova. Well, ungen har sovit i ett par timmar nu och själv ska jag också ta natten nu. Mår så fruktansvärd dåligt att det inte äns är klokt!





Forever Alone

Nå okej, allt ändras. Nu ska tydligen Tobbe och hans styvpappa åka iväg till Helsingfors för att attenda Hartwall Arena och titta live på matchen. Lite blandade känslor har jag, i och med allt som ska hinnas göras och blablabla men sen vet jag hur mycket han har varit hemma de här senaste veckorna och sånt att han faktiskt nog förtjänar att få fara iväg så även om det känns ledsamt (jag får alltid ofeelis när han är borta över natten, helt sjukt!) så är det helt okej, bara han är hemma när jag fyller, alltså på Söndag.

Sen ska jag väl baka och sånt på Lördag också och Yasmine ska underhållas och så, haha. Jaja, nog fixar allt sig. Skönt att få ut det iallafall, eller flumma ut det om man nu kan säga så.

Sådan far, sådan dotter.

Det är ishockey VM som börjar på fredag, alltså imorgon. Som tur har Yasmine kommit i den åldern att hon klarar sig bra själv, missförstå mig inte. Hon är ju bara 2 år, men att hon inte jämt och ständigt behöver någon som sitter bredvid henne. Well, jag känner ingen sad feelis över att VM börjar eller att far i huset är en ishockey nörd och att jag blir lite så där ensamstående under VM för att; *trumvirvel* ungen har på något sätt blivit ganska så jätte ishockey nörd hon också, som sin far. Feelis har hon också, riktigt på Tomas nivå och det ni, är så skyhögt. Väldigt underhållande.


Spelar jag mina kort rätt kommer jag också att kunna sitta och titta på tv och äta gott. Å andra sidan får jag nog stå en hel del i köket och låtsas vara proffsbakare och städa hemmet ihelg, helt okej också. Finner det där bakandet väldigt lugnande på något sätt. Kanske jag svänger ihop en eller två banoffee paj och en födistårta med dumlefluff eller något. Vem vet vad jag hittar på.

Multitasking med dottern.

Får man inte äta godis, jaa, då räknar man dom istället. Helt okej torsdagskväll sysselsättning för dottern. Färggranna godispapper finns det ju också, så vi lär oss lite siffror och färg. Och såklart fösöker vi väcka pappa och titta på film. Multitasking!


Flower power makes mama happy.

Tulpansäsongen börjar så småningom vara över så det fick bli en fin blombukett som nu pryder vårt köksbord. Älskar blommor, om ni inte har märkt det.


Jag, tjock? Nääh.

Jag är fullt medveten om att jag har gått upp i vikt. Jag blir väldigt ledsen när det påpekas om att jag har blivit lite rund. Inte alls okej att som kvinna höra det (haha, kvinna...) Who am I kidding? Såklart ska Yassie liten bli stora syster, närmare bestämt någongång i September.

Svara så där snabbt att vi vet inte om det är en hane eller hona. Nånej, jag menar vi vet inte om det är en liten prins eller prinsessa och vi tänker självklart ta reda på det.


Elevfest och feelis som en apa.



Efter att ha fått bland annat Korv Görans och Subway mat i skola idag känner jag mig lite så här, såklart har dagens middag (mos och köttbullar) också haft sitt finger i spelet. Precis som apan känner jag mig, minus the snopp thing då förstås! Skoldagen har bestått av två timmars kundarbete sedan hade Optima ordnat någon slags elevfest för oss studerande, därav "lyx" maten och sedan fick vi lyssna på lite musik och skratta till x3m's Petski och Magnus. En annorlunda men ganska så bra skoldag.

Hurrar extra mycket över att det redan är Fredag imorgon, känner lite sådär ångest för att fylla år på Söndag. Kanske lite 19års kris eller helt enkelt att jag inte vet om det ska firas eller inte. Själv älskar jag att planera och fixa till när någon annan fyller men när det är mig själv det gäller så kan jag lika bra skippa det, inte lika roligt, på något sätt eller vis. Jag vet, i suck. Annars, då? Nå, jag hurrar även för Yasmines dagis som lär ungarna (lite) finska och det stora plusset måste vara att det finns två finska grupper på samma ställe så det blir liksom språkbad för ungen.

Hursomhelst hade Janina skrivit en läsvärd text på hennes blogg idag. Jag tycker att ni alla ska klicka er in dit och läsa lite. Känns ju som om hon tog orden rakt ur min mun, så med andra ord skulle jag nog inte ha kunnat svara/säga det på något annat bättre sätt.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus