The playbook.

Gamla avsnitt av HIMYM så här in till småtimmarna, datorn i famnen och jullklappssökandet är på gång. Ska snart avrunda allithop och dyka ner under täcket bredvid mina hjärtan. Imorgon är en fullspäckad dag, 24 timmar räcker inte..!!


Bra så.

Nu har jag varit hem till mina föräldrars, nu känns allt lite lite bättre. Jag har spelat monopol med lille D, jag förlorade. Emma har jag också hunnit prata med, lite allt möjligt. Stora syster hann jag inte riktigt prata med men hennes hundar hann jag kramas och gullas med så det är helt okej det också!

Vid maten
berättade pappa att farfar kommer på besök 1 december, så det ska bli kul! Att få träffa honom (som jag har träffat 1 gång i mitt liv som jag minns av) och att han får träffa Yasmine och Hjärtat.

Nu är vi hemma
, jag är mätt och belåten! Mamma lovade att lära mig alla sorters asiatiska maträtter. Looking forward, jag vet hur dålig tålamod mamma har (det har jag ärvt) så det kommer att vara hur roligt som helst att se hur detta ska gå! Senare ikväll ska jag försöka att skrapa ihop en Farsdagspresenttips inlägg åt er.

189982_10150190468740761_525170760_8752671_85478_n_large


Alla behöver vi våra mammor.

Jag och hjärtat har inte bråkat men idag är en sån där dag då jag bara vill ta dottern under armen och flytta hem till mammas. Jag är så trött på allt, och idag känns det som om jag har fått nog av allt dömande och pekande finger.

What? Wait..

Läste ni tidningen idag? Tydligen har snön redan hunnit till USA. Helt komiskt! USA har snö och vi har ännu det kalla höstvädret. Jag vet inte riktigt om jag ska vara glad eller ledsen över det. Men snö ska det iallafall finnas 24 December!

Jag skulle inte alls ha vetat om att det fanns snö i USA redan om inte jag skulle ha klickat in mig till Janinas blogg. Hittade faktiskt hennes blogg av rena slumpen, kul att följa med hur det är att vara au pair i New Jersey och fina bilder finns det att titta på också.


Vintertid.

Som alla vet så böt vi till vintertid idag, ojaa!
Jag har julfeelis och längtar så förfärligt till julen.


Till de oändliga myskvällar, pepparkaksbakandet, glögg drickande, julstjärnor i mängder. Julklappsshoppandet och julmaten, mums.

Men sen när Januari-Februari närmar sig så känns det bara så himla tråkigt, julen är slut och sommaren känns så långt ifrån. Men som sagt, njuta varje dag!

Happy me.

Tumblr_leyvudvi0y1qgnow4o1_400_large


Hos Svärföräldrarna

Sitter med svärsyster hos svärföräldrarna, dottern är med svärmor och faster och handlar mat. Hjärtat är med Tomas och gör någonting. Vi har det trevligt, jag och Angelica. Lite telefonnörd är hon ikväll men som tur även social på samma gång!


17 again

Lördagens film blev 17 again som visas just nu på Sveriges 4an. Helt okej Lördagsfilm. Vi har tagit det super lugnt idag, sovit middag gjorde hela lilla familjen och även hunnit på en kort promenad i höstvädret.

Hade tänkt slänga ungen och traska iväg till mammas för att umgås lite men alla var sjuka så vi tar det nångång in i veckan istället! På Tisdag har vi iallafall inbokat en tripp till Vörå för att storhandla mat och sådant. Bra så.


Friday, I'm in love

Hjärtat är hemma, inte bara för helgen utan för 7 veckor framåt. Lättnad för min del. Imorgon planerar vi att åka och hälsa på Janina och hennes familj om allt ännu är bra.

Nu ska jag slappa i soffan i väntan på Kungfu Panda. Hörs!


Check it out!

Bästisen J har uppdaterat bloggen! Wiihooo.

Samma vanliga

Godnatt sms till hjärtat, tittar snabbt igenom inkorgen och märker att dottern för exakt 1 vecka sen hade skickat ett sms till Backlund när han var hit på besök, sms:et bestod av lite £££eecx,, något liknande, han svarade förstås "Hej på dig också!" - oj älskade unge! Alltså Yasmine då, inte Backlund.


Friday!

Nåja, Fredag har det varit i 4 minuter. Egentid har jag fått, passade på att ta en varm och behövlig dusch själv utan att behöva ha upp ena ögat.

Dottern sossar sött och mamma själv ska också göra det så fort detta är skrivet. Imorgon står tacopaj och familjemys på to do's så det ser vi framemot. Finfint, nu sova!


Lambisar & Hästar

Vi har spenderat kvällen med Sassa & Mimmi, varit lite här och där och även och hälsat på deras hästar och får/lamm. En liten bebis lamm fick vi klappa och kramas med, även se henne bli matad med tuttflaska.

Jag försökte prata med fåren, lite "bäää-äähää bäääh" och till min förvåning pratade de tillbaka. Hästarna var som vanligt gulliga men skrämmande. Gulliga på bra avstånd men skrämmande när de är 1 mm från ansiktet.

Med andra ord en fin kväll!


God gärning!


Sen så, minns ni den goda tanken jag ville att ni finländare skulle göra? Nåväl, tiden är knappt. 31 oktober är sista dagen att beställa grejerna. Det jag utmanar er att göra (om ni vill då förstås) är att beställa hem lite toalett/hushålls-papper. Det behövs i alla hem. Och man använder det dagligen. Så varför inte göra en god tanke på samma gång.

Vi pratar om 32 rll serla wc-papper för 12€ eller 24 rll lambi limited edition för 15€ - 16 rll serla hushållspapper för 12 €



Helt okej priser om ni frågar mig, jag brukar allt som oftast stöda klasser som samlar in till klassresor men denna gång har inget sådant dykt upp. Denna gång stöder man kvinnor behöver hjälp.


Lite info om Sisters International:

Bildades i november 2009 (registrering klar i april 2010) som en dotterförening till Sisters International. Sedan bildandet har Sisters Suomi-Finland rf. satsat på följande verksamhetsområden.
  • Att dela ut matkassar 1ggr per månad till ett tjugotal ensamstående, behövande kvinnor i Vasa. Sisters samlar och delar dessutom ut kläder, leksaker, barntillbehör m.m. till kvinnorna.
  • Att ordna kvinnokonferenser en gång per år. Hittills har två kvinnokonferenser arrangerats på Norrvalla i Vörå (2010 och 2011).
  • Att ordna Tikva instruktörsutbildning. För mera info se www.tikva.se.
  • Att informera om Sisters Suomi-Finland rf. hos olika församlingar.
  • Att sälja smycken för Eden Ministry. Eden Ministry är en kristen organisation som jobbar för att ”ge hopp till kvinnor som sitter fast i prostitutionens hopplöshet” i Kina. De jobbar med en holistisk människosyn och vill stöda kvinnorna praktiskt, emotionellt, medicinskt och karriärmässigt. De delar evangelium, ger husrum och en alternativ försörjningsmöjlighet - smycketillverkning. Läs mera på www.edenchina.org.
Vid mer information och beställning ta kontakt med: [email protected]

Överexalterad

Janina har upp en video på hon och daniels lilla dotter på Facebook, jag skulle bra kunna länka åt er alla men tillåter Janina herself göra det när hon har tid :)

Men lilla tjejen är lika söt och gullig som Nicolina är så då kan ni ju tänka er hur himla gullig hon är! Hoppas allt fortsätter att gå lika bra så att vi till och med får fara på en visit till deras nu på Lördag.

Project Runway

Vår vecka har varit Project Runway inspirerad, tyg fick vi inte använda. Däremot papper, platspåsar och skräp fick vi fixa och trixa ihop till en aftonklänning.

Min team bestod av mig, finaste Ida & Ramona. We make a good team. Resultatet blev färgexplosion. Meet our dress and behind the scenes;


Fin dag

Morgonen började med ett fint sms från Bästis J- lilla prinsessan har kommit till världen. Nu är de stolta 2 barnsföräldrar till två underbara flickor och Nicolina är storasyster. Lycka! Namnet på lilla prinsessan och annat får ni stay tuned, checka Janinas blogg - www.nicolinasmorsa.com nu som då så kanske hon eller hennes man har uppdaterat. Men familjen mår iallafall bra. Jag är så ivrig att få träffa dem och så lycklig för deras skull.

Sen var jag aktiv i skolan och det syns på hela mig vad jag gjort idag, målat för liv och död. Bilder kommer så småningom (min kamera ville samarbeta, woop woop).

Skoldagen slutade tidigare än väntad och fick en till bra nyhet. Bästis S hade fått körkort! Som hon har kämpat och längtat. Fin dag även om det regnar.

Imorgon är det Fredag, jag lää-äängtar!


Finaste nyheten!

Jag fick finaste nyheten imorse! Berättar sen :)


Världen bästa vänner & man

Nog har jag de allra finaste vänner och bästa man. Min snälla pojkvän låg och strök mitt huvud när jag hade huvudvärk och mådde som sämst. Kramade om mig hela den lilla stunden vi träffadest. Mina vänner finns alltid där, det är jag tacksam över.


Svag

Jag lider av en hemsk huvudvärk, illamående och ögonen värker. Den senaste veckan har jag inte riktigt kunna hitta sömnen, så sömnkontot ligger på minus sidan.

Idag är en sån där dag där jag helst vill ha min mamma.


Min fina dotter

Om ett par veckor fyller Yasmine 2 år, känns som om hon nyss fyllde 1 år. Hon bara växer och lär sig nya saker varje dag. Jag är den stoltaste mamman ever!

Snappar upp saker och ting fort, gör hon. Riktigt så där att man blir lite fascinerad över att hon kan så mycket. Sitter och sjunger med till olika låter, svenska som engelska. Vill hålla handen, pussas och kramas allt som oftast, mitt hjärta smälter. Hennes eget namn försöker hon att lära sig att säga, "Miné" kallas hon sig själv och oj ni skulle höra när hon kommer skuttandes upp i famnen och säger: "Miné äljskar mamma"

Lycka.


Tisdag

Dagen började med blod, svett och tårar, typ. Skolan var lite så där, vet inte om dagen var något att hänga i julgranen. Hämtandet av dottern var lika jobbigt som dagen började. Men ja, det ska väl finnas såna här usliga dagar också.

Min kamera vill inte samarbeta, därför får ni Bildlösa inlägg.


Måndags mötet

Mötet idag var en vanlig Måndags möte för Mary Kay's konsulter. Som jag redan har sagt var detta möte väldigt inspirerande och peppande. Nu ska jag pusha mig lite och börja riktigt på riktigt med detta. Jag vet hur de flesta produkter "fungerar" eller rättare sagt hur bra de visar sig att vara och så vet jag att i dagens läge så finns det många som söker efter den bästa mascaran, bästa foundation och så vidare.


Som en fristående hudvårdskonsult får jag erbjuda att hjälpa andra, visa produkterna och sen är det upp till var och en om de tycker likadant som jag gör- att produkterna är hur bra som helst och värt varje cent! Och det bästa är att man får testa på allting och behöver inte köpa. Om vi jämför lite med butikerna; inte kan man gå och öppna någonting och testa (nåjo, det finns tester vid butiken men inte direkt någon som visar vad som passar just din hudtyp bäst)


Sen att jag själv får justera mina arbetstider och få ha min lilla familj som först på prioriteringslistan och få ge människor den bästa service som vi alla vill ha men oftast inte får är något jag älskar.

Och sist och slutligen till mina mål listan:
1. En power start eller perfect start ska jag ha fått ihop tills slutet av november detta år.
2. 15 november 2012 ska jag ha en inkomst som ramlar in med 4 nollor.

Att lägga mål

Det är bra att ha mål, stora drömmar och sikta högt. Och ibland så behöver vi alla en spark på rumpan för att komma någonvart, t.ex lite närmare dit vi vill. Så det är aldrig fel att ha en deadline för ett mål. Bara man försöker tänka realistisk.

Ikväll har jag skrivit ner några av mina mål och deadline förstås. Som jag tänker visa åt er, så att mina mål faktiskt går igenom. Men först ska jag lugna ner mig lite så att allt jag vill berätta slutar i en stor röra och ni fattar nada.


Vår dag

Först och främst, tummen ner för sura busschaffisar och mitt illamående som kommer morgon, dag och kväll.

Annars har dottern haft en bra dag på dagis, det sa hon iallafall när jag frågade. Jag ska fatta mig kort; en bra dag har jag haft, inspirerande och peppande möte har jag attendat. Just nu känner jag mig riktigt okej med allt som händer. Känns hur bra som helst att kunna styra sin ekonomi uppåt.

Jag är så överexalterad att det är lite svårt att fatta mig kort, så om det hinns med ett inlägg ännu ikväll så får ni veta mer om mötet jag var på. Annars så lovar jag att skriva imorgon.

Tankspridd som jag är just nu ska jag faktiskt skriva upp det så att det inte glöms bort. Sen så ska jag tipsa om en sak för er finländare som läser denna blogg- en god gärning ni kan göra. Win win för alla.


Såna här dagar måste också finnas

Efter fler veckors tid med lyxiga ensamstunder och sovmorgon ska vi nu jämna ut det lite, med andra ord;

Vi här igen. En period där det inte vill sovas i tid och väckningen blir tårar och skrik. Från och med 21 tills nu 00:08, äntligen kom nukkumatti. Nu sover lilla hjärtat, jag själv ska som jag redan har berättat gå i duschen och sedan försöka få lite plus i sömnkontot.

Och förbereda mig mentalt för tårar, svett och blod imorgon bitti när lilla hjärtat ska väckas och göra sig redo för dagis. Det är ju de där 8h helst 9 eller mera som gäller för henne. Inte 6 och en halvtimme.

Nå, Godnatt på er!


Strejkar

Yasmine hittar inte sömnen, klockan börjar bli för mycket. Än ikväll ska jag hinna duscha. Blir en snabb dusch bara för att få sova i mer än ca 5h.


Popcorn

Vi poppar popcorn för att göra Söndagen lite roligare. Hjärtat har åkit tillbaka till lägenheten så det är bara jag och dottern hemma. Helt okej ändå. Imorgon ska vi städa, för här behöver det städas. Jag förstår inte hur det har kunnat bli råddigt på 2 dagar (okej, det gör jag nog) och sen förstår jag inte varför jag inte är lika städfreak när hjärtat är hemma. Det måste vi ändra på.



Måste testas!



Jag kommer att tjata om dotterns kalas ända tills den är över. Men hursomhelst, kanelbullar ska det bakas och jag vill även ha cupcakes så det ska testas för också. Med frosting of course för annars skulle det bara vara en helt vanlig tråkig muffins.

 


Spolar fram tiden

Från personligt till något helt annat. Typ nästa helgens planer?
Vi assume att Janina har fått bebis.

Jag packar min lilla familj och sticker iväg dit och hälsar på (om vi får förstås). Med något gott, vad de är sugen på just den dagen. Sen ska vi även ha en riktig familjedag genom att laga mat tillsammans, baka tillsammans och gå ut på en promenad tillsammans. En myshelg ska vi ha. Och en visit till det nya H&M ska vi också fara på.

Sen så ska min
spelberoende man få spela lite på sin dator, så att det inte bara är jag som får som jag vill nästa helg. Utan även han. Dottern kommer även att vara nöjd, det har iallafall jag på känn. Att få vara med och hjälpa är något som uppskattas väldigt mycket av en liten soon to be 2 åring. Bra så.



Och så ska vi pricka in en date för mannen och jag. Äta på finresturang och sova i hotell, typ. Gå på bio eller bara annars sitta och hålla hand. Eller gå på ishockeymatch. Allting duger så länge vi får vara tillsammans.

Mamma lilla hjärtat


Mammas lilla hjärtat, aldrig kommer jag att sluta älska dig ♥


A little bit personal

Jag kanske borde börja skriva dagbok eller träffa pyskolog. Jag tror inte så värst på pyskologer men det skadar inte att testa. Vänner att prata med har jag, men känns inte rättvist mot dem att sitta och prata om mig, mig, mig hela tiden. Jag vill hellre vara den som lyssnar, tröstar och hjälper.

Som jag redan har berättat är mitt liv så komplicerad. Så det krävs mycket från mig att kunna berätta allt från skratch. Helst vill jag inte prata om mitt liv.

Hjärtat och Janina är nog de som vet mest. Nu ska ni andra inte tro att jag inte älskar er lika mycket eller att ni inte betyder lika mycket utan det är väl för Janinas del att vi har varit bästisar i väldigt många år och vi är inte de bästisar som hänger ihop eller pratar 24/7 utan vi är de som vet var vi har varandra, och ringer varann direkt det har hänt något positivt eller negativt. Så känner jag för henne. Hjärtat, ja han är jag med mest hela tiden, i början låg vi uppe in till småtimmarna och pratade, varje dag. Nuförtiden har jag lätt att gå till honom och berätta direkt det är något i vetskap om att han älskar mig trots mina brister.

Sen finns det andra som jag nu som då kan öppna mig för, lite i taget. Men med mitt komplicerade liv och 18 år så finns det mycket kvar att veta förrän det går att förstå sig lite. Jag älskar er alla lika mycket för det.


Åter igen

För ett år sedan blev jag ensamstående varje dag, hjärtat kom hem varje Fredag och varje Söndag åkte han tillbaka. Jag hatade det. I år skulle det vara andra bullar, han skulle nämligen bo hemma. Men så tog vårt förhållande en U-sväng och slutade med en paus som varade så länge att han hann flytta ihop med sin bäste vän, 50 kilometer från oss.

Ett år senare är jag på samma jävla ställe. Ensamstående från Söndagkväll till Fredag eftermiddag. 50km låter inte så mycket men det är väl mest allt skötandet, väckandet, läggandet, klä på, mata - allt man gör som föräldrar, ja, jag gör det själv.

Jag vet att det finns de som är ensamstående på riktigt, jag har varit en av dem själv. Men när jag vet att jag egentligen inte alls skulle behöva göra allting själv även om jag älskar och såklart gör allt för dottern så är det ändå jobbigt. Inte så jobbigt för dottern, men för mamma.

Men från den ljusa sidan, jag klarade ett helt år, all by myself. Så nog klarar jag många år till om det krävs.


Sunday sucks

Söndag sägs vara vilodagen men Söndagar får mig att må illa, ångestkonton brukar allt som oftast vara överfull och jag är inte så värst pratglad eller glad. Mest ledsen. Bara ledsen. Söndagar suger. 1 gång har en Söndag varit bäst, då dottern föddes. Söndag morgon 10:21 - det var en mycket bra och oförglömlig dag.


Snaaaaark

Hur vet jag att dottern har somnat riktigt påriktigt? Nå, hon drar en lååå-ång, väldigt lång snark. Och jag fnittrar till som en full fjortis varje gång. Så där om ni ville veta onödig fakta.


Tidsoptimist

Pojkvännen är en tidsoptimist, Vi hann inte till bion så det blev hemåt, godis och film handlande för A & V. Får ju hoppas att de inte hade något emot det.

Dottern hade iallafall haft en bra kväll hos mormor & morfars. Inga bilder har jag att visa pga all stressandet. Dagen har iallafall inte bestått av något måsten så tummen upp för det och det lilla lilla Qtime med hjärtat uppskattades.


Oprah


Jag har suttit de här senaste timmarna och småtittat på Oprah, hennes sista avsnitt ever. Jag bölade lite, eller mycket. Men det är faktiskt väldigt sorligt för jag har växt upp med Oprah, kanske inte sett varenda avsnitt men ja, ni kanske förstår. Hon inspirerar och älskar att ge. Creds tills henne!

Nu måste jag packa ihop ungen, skicka iväg henne till mormors/mammas och sen får vi hit the road eller någonting. Mobilbloggar påvägen om det finns tid eller någonting.

Off to Bio.


Strax: JOHNNY ENGLISH - BIO

Jag har inga förväntningar eftersom jag är ingen big fan av Mr Bean. Rättare sagt, jag hatar honom, men har hört en hel del bra om denna film-/er, jag är inte så där insatt i detta så jag vet inte riktigt någonting.

Jag och min man agerar chaufförer och biosällskap till hans småsyskon A & V.
Helt okej det också. Jag lovar att berätta om filmen var värt att ses. Sen ska jag försöka att ta bilder också, om min puckad iPhone är vänlig nog att samarbeta med mig. Ha en fin fin Lördag - Talk to you later. ♥

 


Barnkalas.

Jag satt upp ännu in till små timmarna igår natt, googlade hit och dit, försökte hitta bra recept till dotterns 2 års kalas. Teman för iår får bli Hello Kitty. Jag har hittills hittat 3 sidor som specialserar sig på kalas, och alla tre har Hello Kitty, men det finns olika saker på olika sidor. Svårt!

MUFFINSFORMAR HELLO KITTYTÅRTBILDER / OBLAT HELLO KITTY

Ballonger, Ljuslila-Rosa-VitHello Kitty, Tårtbild Oblat
Barnkalas - Partytajm - Kalaslagret

Såklart fanns det andra teman också, t.ex prinsess, cars, mimmi pigg och så vidare. Man hittar även för 1 års kalas också, till rimliga priser dessutom!


Campadre

Vem älskar inte att hitta saker och ting som är nedsatta? Det är alltid lika kul, om ni inte har hört om Campadre, klicka er in då och bli medlem, få ta en del av erbjudanden. Finns för kvinnor, män och barn, hushåll - med andra ord, allt och lite till! :)

Nelly




Ni har väl inte misst att det är en stor REA på gång hos Nelly?
In och klicka hem fina klädesplagg, skor, väskor och andra fina saker. Skynda och fynda innan någon annan hinner före.


WE STYLE

<p>En riktigt maffig statement-ring i silverfärgad metall med antikt mönster och små strasstenar.</p>

Ett enkelt örhänge som ändå skapar en tjusig effekt.

Jättevackra örhängen som redan blivit en storfavorit! De har en guldfärgad mönstrad ring, med en rund konstgjord svart sten i mitten.

För mer klicka in hit - WE STYLE



IDOL

Vi tittar på IDOL som säkert många av er gör ikväll. Nu undrar jag; Var är Laila ikväll?

Sen att det sägs vara för hård kritik i IDOL håller jag inte med. Det är ju en försmak på det riktiga kändislivet. Laila Bagge-Wahlgren sade det bra i sin blogg, länkar dit gör jag så fort jag sätter mig framför en dator men nu, nu ska jag fortsätta att titta på IDOL.

 

UPDATE: Laila är hemma med sin nyfödda son, kul :)

 


Lash L♥ve




När jag ändå håller på och tipsar om Mary Kays produkter, kan jag lika gärna fortsätta- Så ovan har ni MK's nya mascara, Lash L♥ve. Den får helt klart högsta vitsordet!

Själv älskar jag den och såklart skulle jag rekommendera den åt er som söker efter "perfekta mascaran".

Nagellack



Idag har jag testat Mary Kay's nagellack, en mörkröd/vinröd. Hade inga höga förväntningar eftersom jag vet redan att Mary Kay är bäst på hudvård och smink men mot min förvåning så var färgen mycket bra, inte alls klumpig, ja helt enkelt bra. Enda nackdelen var att självaste korken är så stor, vilket gör det lite svårare att lacka men annars 4½/5 får den.

Slapp Fredag

Vi har slappat i soffan hos svärföräldrarnas, ut på en spontan roadtrip och nu är vi hemma, redo för idol. Bra med såna här dagar också, mycket billigare och snäll mot plåmsan!

Senare ska jag tipsa om lite nagellack och skönhet så håll utkik! :)


16 års kalas

Just nu är vi påväg till svärföräldrarna för att fira faster/svärsyster. Hon fyller nämligen 16 år och har ingen aning om att vi har ordnat en liten överraskningskalas. Synd det att vår present håller ännu på att fixas så den kommer att bli väldigt försenad, men en personlig och fin present blir det.

Så, Grattis Finaste Angelica på 16 årsdagen. Massor med pussar och kramar från oss


Födelsedagsbarnet

As we speak är vi och firar födelsedagsbarnet :)


Gröt

Dottern ville ha gröt så det fick hon, äta gröt till Justin Bieber - Baby, vackert så! Och vilken ljuvlig sångröst hon har, sjunger glatt med.

Om en halvtimma ska vi iväg på spännande grejer, jeij.


Stavfel

Voj se nu vad jag är trött! Stavfel lite här och där, kan ju inte riktigt korrigera felen när jag bloggar från iPhonen.

Haha, nej nu går jag och lägger mig.


Läggdags!

Kvällen har bestått av kramar och pussar, lek och skratt. En mycket bra Torsdag även om det fanns lite sura miner. Imorgon har vi äntligen Fredag, planer för dagen kan jag inte berätta ännu, men ett tidsinställd inlägg lovar jag er! :) Och såklart uppdaterar jag som vanligt.

Gubben är trött, inte konstigt med tanke på att han har varit upp till 6 varje morgon i ett par dagar och spelat world of warcraft eller vad der nu heter och jag själv är trött för att jag är mamma, simply as that.

Annars då? Jag planerar ivrigt inför dotterns 2 årskalas, vad ska vi bjuda på? Vågar jag baka cupcakes, hur många och vilken frosting? Vad ska vi ha för tårta? Ballonger? Och så vidare.. Frågetecken hit och dit. Nu är det bara släktkalaset jag planerar, vi har en stor och tjock släkt om vi plussar ihop från båda sidorna. Men förra året var allting hur bra som helst, det ända "negativa" var väl att det blev lite smockfullt i vår lilla lägenhet.

Hursomhelst, mina ögon känns förfärligt tunga så jag avslutar här, med lite bilder från förra årets kalas. Godnatt med er, (såg att en hel del har hittat hit, kul) vi hörs imorgon!


Pappa är hemma!

Far i huset är hemma, i duschen. Dottern ligger och powernappar, funderar lite på om det ska väckas eller om hon får ta natten. Tror det nog blir att väcka lilltjejen så for hon gå och sova lite senare ikväll, 22:00 rättare sagt.

Annars kan det
sluta med att hon inte sover natten utan stiger upp 22:00 och är uppe in till småtimmarna, vilket jag inte riktigt skulle tacka ja till. Anyways, ni får beskåda bildcollaget jag slängde ihop på 3 minuter nu en bra stund, så hörs vi senare, later.

Ett stycke Yasmine


Pizza

Middagen bestod av pizza, gott. Nu är iallafall jag mätt och belåten, skulle kunna lägga mig ner och sova.

Nå, slappa i soffan ska jag iallafall göra. Talk to you later.


How to love


Världens Bästa Unge!




Hello Kitty.

Vad gör man inte för sitt Barn?

På vår ena vägg i vardagsrummet har vi nu hello kitty, bara för att dottern så gärna ville ha upp den.


Tillåt mig

Tillåt mig att berätta dagens irritationsmoment:

1. Personen som verkar ha PMS 365 dagar i året. - här spelar det ingen roll, utan allt som oftast sura miner tillbaka.
2. Personen som låtsas vara sneaky på sin blogg och sedan wopsi, berättar allting. - sådana här grejer får mig att undra om det är nu jag ska skratta eller gråta.
3. Jag själv som finner denna dag tråkig, redan.


02:09

Jag sitter mitt i natten och drömmer mig bort,
borde gå och lägga mig nu när jag är som mest överexalterad.


Tumblr_ltc4uowtel1qex52mo1_400_large


Magkänsla

På något sätt har jag en magkänsla som säger att bästisen J ska få bebis ikväll/inatt, spännande! Om inte så tror jag starkt på den 23dje, på Lördag vill säga. Skickade nyss ett sms så får hoppas på ett roligt svar om inte så hoppas ja innerligt att jag inte väckte henne.

Man väcker inte gravida som sover, det vet jag, av erfarenhet! När vi ändå är inne på gravid och bebis pratande kan jag meddela att H&M har faktiskt en bra utbud på preggo kläder, iallafall mycket bättre än då jag var gravid (2009). Bebis sidan har det alltid varit bra, nyfödda växer fort om vi säger så. Tar vi t.ex strl 62 så finns det mycket att välja på! H&M levererar.

 


Oteknisk

Jag som är så oteknisk som man bara kan vara, jag har försökt förstå mig på blogg.se's koder. Jag pustar ut lite och tänker låta det vara nu. Lite små saker fick jag gjort iallafall, duktiga jag!

Anyhow, till något helt annat, jag har de senaste avsnitten av Gossip Girl och Desperate Housewives, kvällen är räddad. Talk to you later.

Fin besök

Jag och dottern fick fin besök av svärsyster/faster. Och imorgon kommer hjärtat hem, kul!


Hälsa på bästis J.

Vi har haft lite fullt upp och playdate har skjutits upp ett par gånger, för många gånger om ni frågar mig. Men nu medan hjärtat är ute på vift och kommer hem på Torsdag ska jag bolla lite med att åka iväg till Vasa och hälsa på Janina och hennes familj, på Fredag.

Om bebisen inte
har kommit då, för då är det ju faktiskt en helt bra anledning att det skjuta upp lite grann till. Men om det passar sig för båda familjerna (vilket jag hoppas!!) så får vi äntligen träffas och ungarna får leka igen :) Sen att vi får se deras nya hem är bara ett plus i kanten.

Det skulle ju passa
så bra med en playdate nu så att Yasmine får leka med Nicolina, för oj så ungen har frågat efter Ninni som hon kallar Nicolina. De har ju inte alltid kommit så där jätte bra överens men senaste gången vi träffades så kom de faktiskt bra överens, och Nicolina betedde sig som en stora syster, en duktig sådan! :)


En favorit i repris. Första träffen för Nicolina och Yasmine.


Snacks

Vi har varit till butiken och köpt lite snacks för att fira höstlovet. Vindruvor till lilla hjärtat och mamma får blomkål, nyttigt och bra :)


Lilla hjärtat


Äntligen!

Vår lägenhet är så gott som väldigt städat, eller nåja, ikväll har jag inte orkat plocka upp de utdragna sakerna men om man bortser från det så är det fint och städat. Imorgon får jag ta vardagssysslorna medan Yasmine är på dagis, sen ska jag slappa och powernappa för att orka med min duracellkanin till dotter då hon kommer hem. Hjärtat är ännu ut på vift och honom ser vi inte förrän på Torsdag, snyft men so far so good.


Sossande bebis

Oj vilka tunga dagar vi har haft. Jag har varit så trött och slut varje kväll, men så är det med en aktiv unge i huset. Som as we speak ligger och sover sött, mammas gullunge!

Imorgon är det dagis som gäller klockan 7, sharp. Mamma herself får nog söka sig till sängs snart.


Mannen i mitt liv

The love of my life, min bättre hälft, min soulmate, min man.

Jag har aldrig älskat någon så här mycket att det gör ont, på ett bra sätt. Han är den jag kan hata och älska på samma gång. Hans famn är varm och trygg, våra händer passar så bra ihop. Han har de finaste ögon jag någonsin har sett och när han skrattar, mitt hjärta smälter. Han är den jag absolut vill spendera every second, minute, day, month, year med. Min man, jag älskar dig.


 


Att bli mamma mot sin vilja.

För ett par veckor sedan tipsade Linn Jung till en blogg, en mycket intressant en. Aldrig har en blogg berört mig så mycket, jag har fällt tjugotusen tårar och haft ont i hjärtat varje gång jag har läst bloggen.

Ni måste läsa helt från början för att förstå. Denna blogg jag nu länkar till är en blogg skriven av en anonym kvinna, att bli mamma mot sin vilja.

 


Vilken dag.

Jag är sugen på godis men ändå inte, jag är sugen på asiatisk mat men ändå inte. Jag mår dåligt men ändå inte så hemsk dåligt, lite mer illamående bara.


Trött mama

Det går inte att blogga när man har en soon to be 2 åring. Det ska påtas hit och dit, göra precis allt man inte får göra. Nå jag försöker med nattandet nu, svårt att natta en pigg unge kan jag säga. Checkade iallafall facebook (via mobilen) och såg att de hade fixat och ändrat alltihop. Kul!

 


Ekonomisk tänkande.

Man blir inte klok på pengar. De flyger fort bort och kommer sällan in på kontot. Jag ska laga upp en ny budjet som vi ska följa noggrant och fint. Jag ska försöka att göra det så lätt som möjligt för oss och visst blir det lätt om jag fixar och trixar lite.

Vår ekonomi ska stega uppåt från och med nästa månad, sådeså!

Längtan

Jag längtar tills bästis J får bebis nummer 2 så att jag får gullas med bebisen, jag är otrolig bebissjuk. Sen längtar jag även tills dottern fyller 2 år - 15 november, då får jag baka och ställa till med en stor barnkalas.

Sist men inte minst längtar jag tills 1 november, då händer något som gör livet lite lättare. Längtar.


Vinter

Eller nåja, hösten är vi ännu in på men huj va kallt! I år ska jag unna mig varma mysiga koftor, en bra vinter garderob! Känns faktiskt helt okej att köpa någonting åt mig, mitt första köp åt mig var världens finaste skor (köpta nyligen) som jag älskar och är otrolig nöjd över.

Höga och bekväma! Mama is happy!


Mission Impossible?

11:43 visar klockan och jag ska ta itu med städandet. Motivationen är på minus. Wish me good luck!


Saker jag inte förstår

Varför svängs mitt humör upp och ner hela tiden? Varför blir jag så besviken? Och varför förväntar jag mig någonting egentligen?


Komplicerad

Mitt liv är så komplicerad att det inte riktigt går att förstå. Hur någon än vrider och vänder, försöker och klurar lite så går det inte att förstå.

Jag vill tro att det mesta beror på mig, jag är envis som en åsna (därav dottern likadan), jag har svårt att tro på mig själv och komplimanger kan jag inte ta. Däremot älskar jag att ge komplimanger, få andra att tro på sig själv och försöker ge mitt bästa.

När livet behandlar mig bra och allt känns suverän, då går allting hur bra som helst. Ingenting att klaga över men när allting bara går neråt, då gråter jag, vill ingenting och trycker ner mig själv ända tills jag tar mig i kragen.

Jag hatar mig själv, allt som oftast. Bara för att jag vet att jag kan göra så mycket bara jag vill själv, men jag är lite beroende av stöd. Det sitter väl i från när jag var liten. Som liten fick jag klara mig själv, typ. Så nu känns det som om jag faktiskt behöver den där hjälpande handen och att jag nog inte skulle orka eller klara mig utan den.

Jag älskar min stora familj, släkt och vänner. Men ibland så känns det som om jag inte räcker till för dem, vad jag säger eller gör så förstår ingen.


Min kärlek..

Hjärtat och jag. Jag och hjärtat.

Jag är lycklig nu, trots allt som händer runtomkring mig. Hjärtat får mig att känna mig så otrolig trygg. Detta känns rätt.


Testar att..

Testar att Blogga från iPhonen.

Ikväll är dottern hos sin far och jag ska ut och fira bästisen S som fyller 18 år idag! Hoppas på en kul kväll.

Jag saknar min kärlek så mycket men vet varken in eller ut. Love sucks.


Friends or Foe.

Jag har väldigt svårt att lita på någon till hundra procent, men när jag gör det så då litar jag på dem så mycket att det inte är klokt. 18 år på stickan och jag kan inte säga att jag nu har det all figure out, att jag nu bara har vänner som faktiskt är riktiga vänner. För det har jag inte.

Självklart har jag ett par stycken som faktiskt finns där i vått och torrt, de som inte säger vidare allt jag har berättat, de som man kan ringa till bara för att liksom.

Men jag tror aldrig att man någonsin kan vara riktig säker på om en person går att lita på förrän man har tagit chansen och testat. Såklart finns det människor som man ser rakt igenom men så finns det de som man inte riktigt vet med. Jag däremot blev för några dagar mycket klokare- Jag blev anklagad för någonting jag inte hade gjort och även dragen in i något patetisk tjejbråk som jag bra kunde ha klarat mig utan. Men vad lärde jag mig denna gång?

Att ta avstånd från människor jag en gång har blivit "lurad" av. Second chancecs, they don't ever matter, people never change- känns det som.

Känns lite sisådär eftersom jag hade så höga förhoppningar och trodde så mycket bra om dessa människor. Men jag klarar mig, det gör jag alltid.

Along the way.

Jag har bloggat från och till i 2 års tid och aldrig hittat en blogg där det är "hem" för mig. De 2 åren som bloggerska (om jag får kalla mig det) så har jag sett hur läsarna har stor makt över vad man får skriva, hur man skriver och så vidare. Jag bloggar för min egen del så varför ska läsarna få ha den rätten att få bestämma i min blogg?

Här är jag igen, med en ny blogg, sjukt. Förut länkade jag så att mina gamla läsare kunde hitta till stället jag hade förflyttat mig till men nu så tänker jag inte göra det, bara för att jag inte riktigt har något behov av om ingen läser min blogg eller om ca 300 läser min blogg.

--

Ja, börja om då. Jag tänker inte riktigt skriva mer än att jag blev mamma till världens sötaste, gulligaste och bästa men oj så envis tjej när jag var 16 år. Jag och dotterns far är numera separerade, men i dagens läge så kommer vi bra överens. Jag går andra året i sömnadslinjen, skolan vill jag ha på min priolista men på något sätt har den lyckats att ramla ner på grund av personliga skäl. Mitt liv i väldigt korta drag.

Här lovar jag att skriva rakt från hjärtat, bara ärlighet, take it or leave it.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus